Slik blir været i fellesferien

Slik blir været i fellesferien
Slik blir været i fellesferien

<pEr du ute etter solskinn, bør du bruke lørdagen godt. Søndag kommer væromslaget som gjør slutt på godværet.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Selv om sol og høye temperaturer har dominert sommerværet de siste dagene, bør du ikke ha puttet langbuksa for langt inn i garderobeskapet. Søndag blir det væromslag, og fellesferien får dermed en grå start.

– Om du har tenkt deg ut i småbåt til uka, bør du satse på Skagerrak-kysten. Her blir det minst vind og byger, forteller Per Egil Haga, vakthavende meteorolog ved Meteorologisk institutt, til NTB.

Jevnt over kaldere

Selv om Sør-Norge får temperaturer på rundt 25 grader og fint vær lørdag, blir det kaldere seneredet slutt på varmt og pent vær. Det blir grått og noe fare for torden, sier Haga. Til uka kan søringene forvente seg en middelvei mellom lørdagsværet og søndagsværet, og i indre strøk blir det fare for byger.

Også i resten av landet blir det noe kjøligere på slutten av helgen, men forandringene blir ikke så store som i sør.

– I nord blir det ikke like store forandringer, men det kan bli litt kjølig vind og gråvær. Faren for nedbør er størst øst i Troms, sier han.

Men om feriefolket kanskje ikke får den starten på uka som de kunne ønsket seg, synes ikke meteorologen det er grunn til helt å miste håpet om ei grei væruke. Med rundt 20 grader og skiftende skydekke er det Sør-Norge som får det beste været, og blir det området Haga selv ville ha oppholdt seg til uka.

– Det er der vi får de fineste temperaturene, og det er muligheter for sol. Så selv om været kunne vært bedre, ser det ikke helt svart ut, sier Haga.

Junivær på normalen

Været den siste måneden har vært omtrent som det pleier, viser månedsrapporten fra Meteorologisk institutt.

Nedbøren for landet som helhet har vært 120 prosent av normalen, og enkelte målestasjoner har satt ny rekord for døgnnedbør. Mens store deler av Vestlandet, Trøndelag og Finnmarksvidda fikk betydelig mer nedbør enn normalen, fikk det meste av Østlandet og kystområdene i Nordland mindre nedbør enn det som er vanlig.

Det er den 45. varmeste juni som er registrert for Norge, så rekorden fra 2002, med 2,4 °C over normalen, har ikke blitt truet i år. (©NTB)

Sjekk været der du bor

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus