- En ubestridt ener

Den folkekjære komikeren Harald Heide-Steen jr. gikk bort natt til torsdag. Foto: Scanpix.
Den folkekjære komikeren Harald Heide-Steen jr. gikk bort natt til torsdag. Foto: Scanpix.

<pHarald Heide-Steen jr. blir husket som en raus og trivelig fag-humorist.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Harald dekket det meste og var en ubestridt ener, sier Knut Bohwim, som regisserte Olsenbanden-filmene, der Heide-Steen gjorde gjesteopptredener som «Dynamitt-Harry».

Den folkekjære komikeren Harald Heide-Steen jr. gikk bort natt til torsdag. Bohwim er full av lovord om kollegaen.

Hummer til frokost

- Når han begynte på nye filmprosjekter startet han ofte «seriøst». Så måtte vi få ham i gang, og få ham til å fortelle litt vitser. Han likte å ha et publikum, og når han begynte å fortelle så boblet det over, man måtte nesten sette på lokket.

- Han var veldig disiplinert i forhold til rollene sine, men vi var jo veldig glade når han kom i gang på den måten.

Selv om Olsenbanden-filmene, og parodiene Heide-Steen gjorde sammen med Rolv Wesenlund, kanskje er blant de av hans verk som har satt seg best i den kollektive norske hjernebark trekker Bohwim frem en mindre kjent film for å illustrere komikerens ablegøyer.


- Hvis jeg skal trekke frem noe som virkelig var gøy i hans improvisasjon vil jeg ikke først og fremst nevne Olsenbanden, men heller en film som heter «Hummer til frokost». Det var en i utgangspunktet håpløs italiensk film jeg kjøpte opp, og jeg fant ut at hvis den skulle få noe publikum måtte vi få inn Harald. Han tok den for seg, og i traileren vi lagde parodierer han Pål Bang-Hansen. Folk gikk mann av huse bare for å se traileren. Det sier utrolig mye om hvor stor popularitet han hadde ute blant publikum, sier han til ABC Nyheter.

- I selve filmen spiller han italiensk regissør. Vi hadde en sommeropptreden i Sandefjord der han satt og spiste oppklippet hyssing, siden vi ikke hadde spagetti.

- Jeg håper virkelig den filmen fortsatt finnes et sted, sier Bohwim.

Romslig fagmann

Allerede som 11-åring var Heide-Steen jr. med i teaterforestillingen «Let’s make an Opera» på Det Nye Teater i Oslo, melder NRK. Gjennom hele seks tiår underholdt han det norske folk, og i fagmiljøet blir han husket som en raus og hyggelig profesjonalist.

- Det er ikke så veldig mange prosjekter der jeg har jobbet direkte med ham, men jeg har truffet ham en del ganger, og han var en veldig hyggelig fyr. Han var en romslig fagmann, og åpen også for nye talenter, sier redaksjonssjef for humorredaksjonen i NRK, Charlo Halvorsen, til ABC Nyheter.

- På meg virket ham som han var åpen også for nye ting. Han var veldig raus med skryt og godord for nye talenter som dukket opp. Han virket interessert også i at humoren utviklet seg.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus