Sønn (16) siktet for medvirkning til drap på moren

Sønn (16) siktet for medvirkning til drap på moren
Sønn (16) siktet for medvirkning til drap på moren
Artikkelen fortsetter under annonsen

<pSønnen til kvinnen som ble drept i Bygland onsdag, er siktet for medvirkning.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

16-åringen var, i likhet med sine tre søsken, til stede ved Bygland skule da moren ble stukket ned og drept. Ifølge VG Nett er det opplysninger som er kommet fram i avhør som gjør at politiet nå har valgt å sikte ham i drapssaken.

– Vi har pågrepet ham og siktet ham for medvirkning til drap, sier politiadvokat Folke Åmlid i Agder politidistrikt til NTB.

16-åringen ble pågrepet onsdag, men politiadvokaten ønsker ikke å si noe om hvordan han stiller seg til siktelsen nå.

Den 31 år gamle irakiske småbarnsmoren ble knivdrept av sin fraseparerte ektemann (38) i Bygland onsdag ettermiddag. Knivdrapet skjedde på en skoleplass ved Bygland skule i Bygland i Setesdal midt i Aust-Agder.

38-åringen er avhørt av politiet, men ifølge politiadvokaten erkjenner han ikke straffskyld.

– Han vil bli fremstilt for varetekt fredag, sier Åmlid til NTB.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Om sønnen vil bli fremstilt for varetekt er ikke bestemt.

Få minutter

Få minutter før den 31 år gamle irakiske småbarnsmoren ble knivdrept ble politiet varslet. Men saken ble ikke prioritert før kvinnens voldsalarm ble utløst.

– Det var en kontakt med operasjonssentralen noen få minutter før drapet. Patruljen ble varslet, men det var først da voldsalarmen ble utløst at det ble prioritert, sier lensmann i Bygland, Sigurd Langeid, til Dagbladet.no.

Til NTB sier politiadvokat Folke Åmlid at patruljen allerede var på vei til stedet da alarmen ble utløst.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det var kontakt med åstedet fem minutter før alarmen ble utløst. Da vi fikk alarmen, var politiet allerede på vei til stedet, sier Åmlid.

Patruljen kom fram til åstedet kort tid etter drapet.

Barn

Det var mange vitner til krangelen som kulminerte med knivdrap. Blant dem som så den grufulle hendelsen, var altså kvinnens fire barn. Kvinnens fraseparerte ektemann (38), som også er far til barna, ble pågrepet med makt.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi fikk melding om at det var en krangel mellom de to, som tidligere har hatt uoverensstemmelser. Det er snakk om en kvinne og hennes fraseparerte ektemann. Kvinnen hadde en voldsalarm som ble utløst, sier lensmann Sigurd Langeid.

Truet med øks

Voldsalarmen hadde hun hatt i noen måneder etter at mannen i fjor høst framsatte svært alvorlige drapstrusler mot henne. Han skal blant annet ha truet med å drepe henne med øks, skriver Fædrelandsvennen. Truslene ble politianmeldt, og mannen hadde forbud mot å besøke kvinnen.

Kvinnen bodde en stund på Krisesenteret i Kristiansand, men flyttet tilbake til kommunen i Setesdal. De siste månedene før drapet hadde hun omsorgen for de to yngste barna, mens de to eldste barna bodde hos faren.

Tidligere episoder

Ifølge Fædrelandsvennen hadde kvinnen vært på et møte på skolen sammen med sin norske kjæreste og de fire barna da hennes fraseparerte ektemann dukket opp. På et tidspunkt grep kvinnens kjæreste i desperasjon en planke og forsøkte å slå 38-åringen, men ifølge avisen var kvinnen da allerede knivstukket.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det separerte paret er opprinnelig fra Irak og har bodd i Bygland kommune de siste sju-åtte årene.

– De var godt kjent i lokalmiljøet, og den lille bygda er preget av det som er skjedd, sier Langeid.

Politiet vet foreløpig ikke noe om motivet for drapet. Mannen har fått oppnevnt advokat Sveinung Søndervik Johnsen i Kristiansand som forsvarer.