Siemens vil kreve 75 mill. tilbake fra Forsvaret

<pSiemens vil vurdere å kreve tilbake 75 millioner kroner som ble betalt til Forsvaret for påstått overfakturering.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon


Overfaktureringen på 60 millioner kroner skjedde ifølge Forsvarsdepartementet i forbindelse med en IT-avtale Forsvaret hadde med Siemens-selskapet SBS fra 2000 til 2005. Totalt betalte selskapet tilbake 75 millioner kroner på grunn av overfaktureringen, noe Siemens-sjefen angrer på i dag.

– Vi er klare for å møte motparten i retten, og hvis det er grunnlag for det, vil vi kreve penger tilbakebetalt, sier Per-Otto Dyb til Dagens Næringsliv.

I tillegg til de 75 millionene, ble Siemens før jul i fjor ilagt en foretaksbot på 9 millioner kroner av Økokrim for bedrageri mot Forsvaret. Selskapet har nektet å betale boten. Så sent som tirsdag denne uken fikk Siemens en bot på 2 millioner kroner for smøring av forsvarsansatte under en golftur til Alicante i 2004. Siemens’ advokat anbefaler selskapet å ta saken opp i rettsapparatet.

Per-Otto Dyb medgir at Siemens kan ha gjort feil, men avviser at overfakturering kan ha skjedd med viten og vilje. Smøringen på Alicante-turen mener han mer var et bedrag mot selskapet enn korrupsjon. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus