Iversen snudde kampen

<pRosenborg lå under ved pause, men Steffen Iversen snudde kampen etter at Aalesund var redusert til 10 spillere. RBK vant dermed 3-1 i sommerværet i Trøndelag.</p

Trondheim (NTB): Begge lag sliter med skader og karantener på viktige spillere. Rosenborg manglet Kris Stadsgaard og Fredrik Stoor fra en antatt førsteellever, men hadde Yssouf Koné tilbake som Steffen Iversens spisspartner. Aalesunds trener Sören Åkeby måtte stille et meget ungt lag fra start.

18-årige Jonatan Tollås vikarierte på midtstopperplass for en skadd Benjamin Kibebe, og keeper Andreas Lie, Peter Orry Larsen, Alexander Mathisen og Jonathan Parr er alle 20 år eller yngre. For å toppe det hele ble Erlend Holm skadet etter bare 20 minutters spill, noe som tvang fram nye rokeringer hos laget fra jugendbyen.

Ivrig innbytter

Innbytter for Holm var brasilianske Diego Silva. Silva fikk noen hektiske minutters opptreden på Lerkendal. Sju minutter før pause tente han håpet om Aalesunds første bortepoeng i år. Silva ble fenomenalt spilt gjennom av kaptein Johan Arneng og ga Aalesund ledelsen fra kort hold.

Så fikk brasilianeren sitt første gule kort for munnbruk etter 42 minutter. To minutter etter pause taklet han Alejandro Lago med knottene først, og dermed måtte brasilianeren ta en meget tidlig dusj.

Dårlig intensitet og mange feilpasninger fra begge lag preget kampen, men hjemmelaget var klart farligst framover på banen. Aalesunds keeper Andreas Lie berget oransjetrøyene ved flere anledninger, og AaFK ledet mot spillets gang ved halvtid.

– Dette er et kampbilde vi har vært borti før, sa Erik Hoftun til RBK-TV i pausen. RBKs fungerende sportslige leder siktet til at trønderne også tidligere i år har hatt problemer med å omsette sjansene sine i mål på hjemmebane.

RBK snudde kampen

Etter Silvas utvisning skulle endelig trønderne få uttelling. Drøye ti minutter etter pause så det ut som Alexander Tettey skulle legge inn fra høyrekanten, men ballen gikk i en bue over Andreas Lie og i mål.

Etter 72 minutter fikk vi et typisk Steffen Iversen-mål, da han pirket inn 2-1 på bakre stolpe etter et innlegg som gikk over hele feltet. Kampens flotteste øyeblikk kom fire minutter før full tid da Iversen dro seg gjennom AaFK-forsvaret før han lobbet ballen elegant over Lie i målet. En herlig scoring av Iversen, som dermed har seks mål i eliteserien i årets sesong.

– Vi misset litt for mye på sjansene, men heldigvis klarte vi å få tre poeng, sa assistenttrener Trond Henriksen til RBK-TV like etter kampen. (©NTB)