Her er Europas beste kokk
<pVestlandsgutten Geir Skeie hentet inspirasjon fra hjemtraktene da han vant Europas gjeveste kokkepris.</p
Det var under arrangeringen av Bocuse d`Or Europe i Stavanger i ettermiddag at Geir Skeie vant Europas mest prestisjetunge pris for kokkekunst.
Med en meny bestående av lam og laks som overbeviste han juryen.
–Norge var helt fantastisk. Jeg elsket maten, uttalte dommer fra Luxembourg Leá Lister etterpå.
Skeie selv gir hjemtraktene mye av æren for sin suksess.
- Oppveksten på Vestlandet gjenspeiler nok mye av det jeg står for som kokk i dag. Jeg forsøker å tilstrebe mat som bringer fram den naturlige smaken fra råvarene. Samtidig må det se fargerikt og smakfullt ut, sa Geir Skeie til Stavanger Aftenblad.
Forutenom en overkokt artisjokk var vestlandsgutten fornøyd med sin egen innsats. I 2009 bærer det videre til verdensmesterskapet i Lyon.
Utover kvelden blir det feiring med gallamiddag og champagne for 28-åringen.
Artikkelen fortsetter under annonsenArtikkelen fortsetter under annonsenHer er Geirs meny
Laks "Austevoll"
Laks "Austevoll"
Laks bakt i avokado og nori, eggeplomme "gribiche"
Gravlaks sprøstekt med syltede grønnsaker og eplepuré
Jordskokk og potetrør
Asparges og morkel
Blomkål og laksekaviar
Pepperrotsabayonne og blomkålskum.
Lam "Fitjar"
Lam "Fitjar"
Sadel og lår i ett med estragon og rotfrukter
Lammerull med aprikos, lammepølse og glasert brissel
Lammenyre og løk
Strisjokk, nykål og primører
Potetkube med steinsopp og feves
Lam og estragonsky
Mer om Mat og Drikke finner du på Startsiden