Her er Europas beste kokk

Her er Europas beste kokk
Her er Europas beste kokk

<pVestlandsgutten Geir Skeie hentet inspirasjon fra hjemtraktene da han vant Europas gjeveste kokkepris.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var under arrangeringen av Bocuse d`Or Europe i Stavanger i ettermiddag at Geir Skeie vant Europas mest prestisjetunge pris for kokkekunst.

Med en meny bestående av lam og laks som overbeviste han juryen.

–Norge var helt fantastisk. Jeg elsket maten, uttalte dommer fra Luxembourg Leá Lister etterpå.

Skeie selv gir hjemtraktene mye av æren for sin suksess.

- Oppveksten på Vestlandet gjenspeiler nok mye av det jeg står for som kokk i dag. Jeg forsøker å tilstrebe mat som bringer fram den naturlige smaken fra råvarene. Samtidig må det se fargerikt og smakfullt ut, sa Geir Skeie til Stavanger Aftenblad.

Forutenom en overkokt artisjokk var vestlandsgutten fornøyd med sin egen innsats. I 2009 bærer det videre til verdensmesterskapet i Lyon.

Utover kvelden blir det feiring med gallamiddag og champagne for 28-åringen.

Her er Geirs meny


Laks "Austevoll"

Laks "Austevoll"

Laks bakt i avokado og nori, eggeplomme "gribiche"

Gravlaks sprøstekt med syltede grønnsaker og eplepuré

Jordskokk og potetrør

Asparges og morkel

Blomkål og laksekaviar

Pepperrotsabayonne og blomkålskum.

Lam "Fitjar"

Lam "Fitjar"

Sadel og lår i ett med estragon og rotfrukter

Lammerull med aprikos, lammepølse og glasert brissel

Lammenyre og løk

Strisjokk, nykål og primører

Potetkube med steinsopp og feves

Lam og estragonsky

Mer om Mat og Drikke finner du på Startsiden

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus