– Etterlyst drapssiktet funnet død

– Etterlyst drapssiktet funnet død
– Etterlyst drapssiktet funnet død
Artikkelen fortsetter under annonsen

<pKassa Yafet Gerbrewold, som ble etterlyst for drapet på 19-åringen i Oslo i forrige uke skal være funnet død i Fredrikshavn.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Gerbrewold var etterlyst av norsk politi gjennom Interpol i hele verden, etter at hans 19 år gamle kone ble funnet død på Anker studentbolig for en drøy uke siden. Kvinnen har bodd i Norge siden 2000, og er norsk statsborger.

Kan ha ligget i vannet lenge

Onsdag morgen ble liket av Gerbrewold funnet flytende ved Nordre Kaj 39 i Fredrikshavn. Ifølge dansk politi ser det ut til at liket har ligget der i et par dager.

Politi-inspektør Hanne Kristin Rohde i Oslo-politiet kan ikke bekrefte at mannen som er funnet, er etterlyste Gebrewold.

- Vi har blitt kontaktet av dansk politi i forbindelse med dette dødsfallet, som kan være interessant for vår etterforskning. Vi håper å få avklart dette så fort mannen er identifisert, sier Rohde til Dagbladet.no.

Nøkler til studentbolig

- Vi fant liket av en mann kl. 07.15 i dag tidlig i havnen. Han har ikke noen papirer på seg, men han hadde noen norske mynter på seg og nøkler som er tilknyttet en studentbolig i Oslo, sier visepolitiinspektør i Frederikshavn, Torben Jensen, til Nettavisen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiet har siden onsdag 25. juni jobbet ut ifra en teori om at Gerbrewold tok danskebåten, etter at han tok ut et større pengebeløp i en minibank lørdagen før drapet. Samme kveld skal 27-åringen ha bestilt to båtbilletter til danskebåten på internett. Kun den ene av de to ble brukt.

Identifiseringen av liket skjer trolig i morgen eller på fredag .