Tilbake med orkans styrke

Tilbake med orkans styrke
Tilbake med orkans styrke

<pDet er 19 år siden vi hørte noe nytt fra Grace Jones. I oktober kommer endelig oppfølgeren til hennes foreløpig siste album, «Bullet Proof» fra 1989.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det spørs om hun fremdeles er like myk som i denne posituren, men uansett gjør hun platecomeback til høstenDet spørs om hun fremdeles er like myk som i denne posituren, men uansett gjør hun platecomeback til høsten

Det nye albumet fra Grace Jones har fått tittelen «Hurricane». Her har hun selv sittet i produsentstolen sammen med sin mangeårige partner Ivor Guest. På den kommende platen dukker også anerkjente gjestemusikere som Brian Eno og Sly And Robbie opp, melder musikkmagasinet Uncut.

Grace Jones, som fylte 56 år i mai, gjorde nylig comeback på scenen og serverte et kritikerrost sett i Royal Albert Hall i London 19. juni. Hun opptrådte som en av aktørene på Meltdown Festival, en minifestival som triphoperne i Massive Attack står bak.

Den jamaicanskfødte sangerinnen har vært aktiv som artist siden 1973 og ble verdensstjerne med sin miks av disco og reggae på 80-tallet med låter som «Private Life», «Pull Up To The Bumper», «My Jamaican Guy» og «Slave To The Rhythm» som kommsersielle høydepunkter.

Hun har også gjort seg bemerket som skuespiller, og huskes kanskje aller best for sin skurkerolle i James Bond-filmen «A View To A Kill» fra 1985. Siden hun la platekarrieren på hyllen i 1989, har hun stort sett satset på sin skuespillerkarriere, uten at den noen gang har tatt av i like stor grad som musikken hennes gjorde på 80-tallet.

«Hurricane», som blir Grace Jones' tiende studioalbum siden debuten i 1977, legges ut for salg fra 29. oktober.

Les mer musikk her

Les plateanmeldelser her

Les Full av fuzz her

Les Lennart her

Les Blues Groove her

Les Lyttelua her

Finn det meste innen musikk på Startsiden

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus