Skutt av publikum

Denne bilen fikk revet av taket da anleggsmaskinen rammet den. Foto: Scanpix/EPA.
Denne bilen fikk revet av taket da anleggsmaskinen rammet den. Foto: Scanpix/EPA.

<pPalestinsk mann gikk amok med hjullaster i Jerusalem.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Minst tre personer ble drept og 45 kom til skade da en hjullaster krasjet inn i en buss i Jerusalem onsdag formiddag. Den veltet bussen og forårsaket store ødeleggelser.

Føreren av bulldoseren ble skutt og drept: Foto: ScanpixFøreren av bulldoseren ble skutt og drept: Foto: Scanpix

Ifølge den israelske avisa Haaretz ble hjullasteren ført av den palestinsk mann fra Øst-Jerusalem, som med overlegg gikk amok med anleggsmaskinen. Nyhetsbyrået AFP skriver videre at «en rekke mennesker åpnet ild mot mannen», og at minst to politifolk hoppet på kjøretøyet og avfyrte flere skudd mot sjåføren.


Israelsk politi beskriver hendelsen som et «terrorangrep».

Vitner sier føreren av hjullasteren gikk amok i sentrum av Jerusalem før kollisjonen.

Hundrevis flyktet i panikk fra stedet, og det brøt ut kaos da mannen førte det tunge kjøretøyet langs den travle Jaffa Road vest i byen.

Angrepet er det første terrorangrepet i Jerusalem siden en palestiner skjøt åtte jødiske studenter i mars.

I en telefonsamtale med AFP har en lite kjent gruppe som kaller seg «Imad Mughnieh-enheten til Galileas frigjøreres brigader» påtatt seg ansvar for angrepet.

For to uker siden inngikk Israel en avtale om våpenhvile med Hamas-gruppen, som kontrollerer den palestinske enklaven på Gazastripen. Selv om Hamas har overholdt denne avtalen har mindre militante grupper fortsatt å avfyre granater og hjemmelagde raketter mot bosetninger sør i Israel.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus