Døde på sykehusgulvet

Døde på sykehusgulvet
Døde på sykehusgulvet

<pDen 49 år gamle kvinne hadde ventet i nærmere 23 timer før hun kollapset. Her blir hun liggende i en time uten at noen sjekker henne. Når det først skjer, er hun død.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En kvinne kollapser og blir liggende på magen på gulvet på den psykiatriske akkuttavdelingen til Kings County Sykehus i Brooklyn i New York. Her blir hun liggende i en time uten at noen sjekker henne. Videoen viser det som ser ut som dødskramper. For når noen endelig reagerer er kvinnen død.

Video sjokkerer

Sykehuset rapporterte hendelsen neste dag, men det var ikke før nå, da overvåkningsvideoen ble frigitt, at man virkelig ser hva som skjedde. Videoen avslører at flere andre pasienter og sikkerhetsvakter oppdager kvinnen, men ikke gjør noe for å hjelpe henne eller sjekke hennes tilstand.

Kvinnen var tvangsinnlagt på en psykiatrisk avdeling av sykehuset. Nå har seks personer fått sparken på grunn av hendelsen. Både sikkerhetsvakter og medisinsk personell.

- Vi er alle sjokkerte og foruroliget av hendelsen, sier direktøren for the New York City Health and Hospitals Corp, og fortsetter:

- Vi har den dypeste medfølelse med de pårørende og vi vil sikre at etterforskningen vil gi svar på alle spørsmål.

Saksøkt

Sykehuset er saksøkt flere ganger for deres behandling av psykisk syke. New York Civil Liberties Union mener psykiatriske pasienter ved sykehuset blir holdt i skitne omgivelser, systematisk neglisjert og neddopet.

Les mer om Psykisk Helse på Startsiden

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus