Sluttrapport i Madeleine-saken levert

Sluttrapport i Madeleine-saken levert
Sluttrapport i Madeleine-saken levert

<pPortugisisk politi har levert en avsluttende rapport om etterforskningen av Madeleine McCanns forsvinning. Påtalemyndigheten i Lisboa må nå avgjøre hva som skal skje videre i saken.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lisboa (NTB-Reuters-AFP): Saken kan bli henlagt hvis påtalemyndigheten kommer fram til at alt som kan gjøres for å oppklare den, nå er gjort. Men det kan også bli gitt ordre om videre etterforskning, opplyste tjenestemenn i Lisboa tirsdag.

Portugals riksadvokat Fernando Pinto Monteiro benekter ifølge fjernsynskanalen Sky News at saken med dette blir lagt til side. Det er foreløpig ikke tatt noen avgjørelse om hva som skal skje videre, framholdt Pinto Monteiro.

Ikke nok beviser

Tre år gamle Madeline McCann forsvant fra feriestedet Praia da Luz 3. mai i fjor. Foreldrene var lenge mistenkt i saken, men ifølge portugisiske aviser har politiet ikke nok beviser til å kunne reise tiltale mot dem.

Foreldrene har hele tiden hevdet at Madeleine er blitt bortført. En annen brite, Robert Murat, har også vært mistenkt for å stå bak treåringens forsvinning, men det har heller ikke lyktes å legge fram avgjørende bevis mot Murat.

Foreldrene Kate og Gerry spiste middag med noen venner på en restaurant i nærheten da Madeleine forsvant fra ferieleiligheten i Praia da Luz sør i Portugal. Siden da har hele verden fulgt med på letingen etter jenta.

«Gir aldri opp»

En talsmann for Kate og Gerry McCann sa tirsdag i London at paret aldri vil gi opp sine forsøk på å finne ut hva som skjedde med jenta som gikk under kjælenavnet Maddie. Han sa at foreldrene ikke vil kritisere portugisisk politi og fortsatt ønsker å samarbeide med politiet.

Ekteparet krever nå tilgang til politiets sluttrapport, for å finne ut hva etterforskerne konkluderer med. – Denne rapporten må for Guds skyld bli frigitt, sa talsmannen Clarence Mitchell til Sky News tirsdag.

I september i fjor fikk Kate og Gerry McCann formelt status mistenkte i saken. Men portugisisk politi skal ha vist liten interesse i å snakke med dem, og ifølge den portugisiske ukeavisen Expresso ser etterforskerne ut til å ha famlet i blinde. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus