Får internasjonal oppmerksomhet

Får internasjonal oppmerksomhet
Får internasjonal oppmerksomhet

<p«Screamadelica», samleplaten hvor 81 norske artister tolker Princes låter, får nå internasjonal oppmerksomhet fordi Hans Høyhet ikke ønsker albumet utgitt.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ingenting er så ille at det ikke er godt for noe. Den norske hyllestutgivelsen «Screamadelica: 50th Anniversary Tribute To The Artist Known As Prince», hvor 81 norske artister mot hans vilje tolker Princes låter i anledning mannens 50-årsdag, får nå mye omtale i utenlandske medier. Musikkmagasinene Rolling Stone og Paste Magazine hevder at den 50 år gamle verdensstjernen saksøker C+C Records og krever å få tilsendt samtlige kopier av albumet, som er trykket opp i 5000 eksemplarer, for å forsikre seg om at de blir destruert en gang for alle.

Norges - om ikke største så i hvert fall mest kjente Prince-fan - Christer Falck, mannen bak ideen og direktør i selskapet C+C Records som har gitt ut samlingen, har selv lagt inn svar i kommentarfeltet på Rolling Stone-artikkelen i et forsøk på å oppklare litt.

Han skriver blant annet: «Hei, jeg er den som gir ut «Screamadelica». Vi er ikke saksøkt av Prince eller hans management, men har blitt kontaktet av Princes foreleggere Universal Publishing USA, som skrev et brev hvor de ønsket at vi skal sende dem resten av opplaget med CD-er for destruksjon. Mitt selskap, C+C Records, har forståelse av at vi har hatt tillatelse til å gi ut coverlåtene siden vi allerede har innhentet respons fra Universal Publishing Sweden, hvor de indikerte at «ingen kan stanse rene covertolkninger». Det er forklaringen på hvorfor vi ga ut albumet. Dette er en non-profit utgivelse».

«Screamadelica» er fremdeles i salg over disk og digitalt, men det spørs hvor lenge det fortsatt vil være mulig å få kjøpt samleplaten med norske coverlåter signert Prince.


Les også Prince i 80 (intervju med Christer Falck)

Les mer musikk her

Les plateanmeldelser her

Les Full av fuzz her

Les Lennart her

Les Blues Groove her

Les Lyttelua her

Finn alt innen musikk på Startsiden

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus