- Mor sang i Abba

Barack Obama - presidentkandidat og skøyer. Foto: Scanpix/EPA.
Barack Obama - presidentkandidat og skøyer. Foto: Scanpix/EPA.

<pDemokratenes presidentkandidat fleipet om sin «bakgrunn fra Norge» i Harvard-fanzine. </p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Da Barack Obama ble valgt til den første fargede lederen av tidsskriftet Harvard Law Review var det skjønn enighet blant hans medstudenter om at han var en trivelig fyr. Men i den hjemmelagde parodien på det ærverdige tidsskriftet, «Revue» fra 1990, går de enda et par hakk lenger i sin omtale av ham, melder The New York Times.

«Jeg ble født i Oslo som sønn av en fabrikkarbeider hos Volvo. Min far jobbet også deltid som isfisker», heter det i den fjasete «selvbiografien» i det parodiske tidsskriftet.

«Min mor var korsanger for Abba. De var fine folk, mine foreldre». Da han kom til Chicago gjorde han en ny oppdagelse, skriver den daværende studenten videre. «Her fant jeg ut at jeg var farget, og det har jeg forblitt siden».

Etter at han ble valgt forteller Obama-med-tøysestemmen at han lyktes i å forene studentene til en «glad, samkjørt gjeng» samtidig som man «ga selvtillitt til alle der ute i USA som ikke kjente til meg ved å gi en rad velartikulerte og oppsiktsvekkende modne intervjuer til alle medias representanter».

Da han gikk på Harvard tidlig på 90-tallet slo Obama seg opp som studentpolitiker. Han kom til skolen i 1988 med et pass rikelig utrustet med stempel. I virkeligheten vokste den nåværende presidentkandidaten opp i Hawaii og Indonesia som sønn av en sort kenyansk far og en hvit amerikansk mor. På Harvard møtte han også sin blivende viv Michelle Robinson, som arbeidet i Chicago.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus