Eli «Paperboy» Reed & The True Loves: «Roll With You» (Q-Divison/Playground)

Tilfeldighetenes spill

Tilfeldighetenes spill
Tilfeldighetenes spill

<pMed sitt andre album tar Eli «Paperboy» Reed opp arven etter den avdøde legenden Wilson Pickett.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

«Roll With You»«Roll With You»

Popmusikkverden er full av tilfeldigheter. 24 år gamle Eli Reed, med tilnavnet "Paperboy" (visstnok tilegnet etter at Reed tok i bruk bestefarens gamle journalisthatt), har landet midt i en verdensomspennende renessanse for gammel R'n'B.

Ingenting tyder på at den unge Boston-musikeren har kastet seg på bølgen som har gjort Amy Winehouse og Duffy til stjerner og Sharon Jones og James 'People Gonna Talk' Hunter til solide festivalnavn.

Reed flyttet til bluesens absolutte hjemby, Clarksdale i Mississippi, da han var 18. Der gikk han i lære hos legender som Sam Carr og forbløffet the locals med sin intuitive forståelse for denne svarte musikken. Senere flyttet Reed til Chicago, der han ble kjent med nok en gammel veteran, Chess Records-sangerinnen Mitty Collier.

Hadde Eli "Paperboy" Reed gjort det han gjør på sitt andre album «Roll With You» for fem til ti år tilbake, hadde han blitt puttet i boksen for «interessante nostalgi-artister» og fått enveis billett til Notodden Bluesfestival - uten muligheter for ombooking.

Nå kan Reed og hans syvmannsband, The True Loves, støvle bredbeint gjennom porten til hvilke musikktilstelninger som helst. Eldre musikkfans vil få bakoversveis av Reeds ville soul-hyl, helt på høyde med The Wicked Pickett himself (Wilson Pickett gikk som kjent bort i 2006).

Yngre lyttere vil forhåpentligvis se mønsteret som Amy og Eli danner og bli nysgjerrige på hvor denne musikken kommer fra. Soul og R'n'B-historien har de siste ti årene vært gjenstand for en svært så solid antologisering der gjenutgivelsesselskapene graver dypere og dypere i arkivene. Det siste året har det kommet fantastiske nyutgivelser med sangere som Arthur Alexander og Al Wilson, navn som befinner seg under Pickett, Sam & Dave og Otis Redding på celebritetsskalaen, men som begge har bidratt stort til denne utløpsdatofrie musikken.

Eli "Paperboy" Reed skriver sanger som er bildeperfekte i forhold til den store soulsangerkanonen. Det er bare to av 11 bidrag her som ikke er signert sangeren selv.


Les mer musikk her

Les plateanmeldelser her

Les Full av fuzz her

Les Lennart her

Les Blues Groove her

Les Lyttelua her

Finn mer om Musikk på Startsiden

Finn festivaloversikten her

Finn alt om festivaler på Startsiden

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus