Norske skoler skal lære av toppuniversiteter

Princeton university kom på syvende plass i rangeringen av verdens 500 beste universiteter. Foto: Scanpix
Princeton university kom på syvende plass i rangeringen av verdens 500 beste universiteter. Foto: Scanpix

<pNorske universiteter skal nå øke samabeidet med noen av de beste universitetene i verden</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dette samarbeidet er en del av Kunnskapsdepartementets strategi for mer utdanningssamarbeid på tvers av land og skal bidra til å styrke akademiske relasjoner av høy kvalitet med partnerinstitusjoner i USA og Canada.

Samarbeidsavtalen går ut på at flere norske fagmiljøer får 1 750.000 kroner hver, over de neste fire årene fra kunnskapsdepartementet.

Berkley, Princeton, og University of Toronto er blant de parnerne som norske institusjoner nå får støtte til å utvikle samarbeidet sitt med. Det melder UNIFORUM nett.no.

Bedre forskning

Noen av fagmiljøene som får støtte ved universitetet i Oslo er utdanningsvitenskapelige fakultets samarbeid med Berkeley-universitetet, Institutt for geofags samarbeid med University of Ottawa, Senter for matematikk for anvendelsers samarbeid med University of Tenessee og Institutt for informatikks samarbeid med University of Toronto.

- Det finnes mye interessant samarbeid mellom svært gode miljøer i Norge og Nord-Amerika. Prosjektene som er tildelt midler bringer sammen fremragende fagmiljøer og vil gi resultater både innenfor utdanning og forskning, sier Gunn Mangerud, som er direktør for Senter for internasjonalisering av høgre utdanning (SIU).

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus