Hovefestivalen 2008

Et tungt tilbakeblikk på Hove

Killswitch Engage var festivalens høydepunkt (Foto: Tor Erik Schrøder/Scanpix)
Killswitch Engage var festivalens høydepunkt (Foto: Tor Erik Schrøder/Scanpix)

<pABC Nyheters 17 år gamle metal-fan Cathrine ser tilbake på forrige ukes Hovefestival.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I løpet av de siste fire dagene har jeg fått med meg en god del konserter, blant annet Audrey Horne, Dimmu Borgir, Killswitch Engage, Avenged Sevenfold og mange andre. Noen ga mer inntrykk enn andre, men det er jo slik det er på festival. (Teksten fortsetter under bildet)

Overraskende bra (Foto: Alf Ove Hansen/Scanpix)Overraskende bra (Foto: Alf Ove Hansen/Scanpix)

Audrey Horne innfridde

Bergensbandet Audrey Horne spilte på den nest største scenen på Hovefestivalen en gang på tirsdagen. Jeg hadde aldri hørt musikken deres før da, og må innrømme at jeg ble positivt overrasket. Det var ikke bare det at de har bra musikk, de hadde også et bra show. Flertallet av publikummet så ikke ut til å kjenne så godt til dem heller, men det var likevel en del som sang med på sangene. Etter konserten solgte de både T-skjorter og CD-er, og ga en klem til alle som ville ha. Jeg angrer på at jeg ikke kjøpte en CD.

Dagen etter fikk jeg sett både Avenged Sevenfold og Dimmu Borgir. Jeg hører egentlig ikke på Dimmu Borgir, men det var likevel en opplevelse å se dem live. De spilte kun én sang jeg hadde hørt før, og det var litt skuffende. Jeg hadde sett for meg at konserten skulle bli litt mer enn bare sceneshow.

Avenged Sevenfold, derimot, var mye bedre. Ettersom jeg har hørt litt mer på dem enn hva jeg har hørt på Dimmu, så sier det egentlig seg selv at jeg hadde hørt de fleste sangene de spilte på konserten. Det eneste negative med den, var at jeg sto nesten helt fremme, i midten et sted. Det skal jeg aldri gjøre igjen, i hvert fall ikke når det er dem som spiller. Etter å ha fått et par albuer i både ansiktet og i magen, bestemte jeg meg for å gå ut av mengden og få litt luft. Av en eller annen grunn gikk jeg ikke ut før den siste sangen kom. Men selv om det var trangt å stå helt fremme, var det likevel en bra konsert. (Teksten fortsetter under bildet)

Sceneshowets mestre (Foto: Sara Johannessen/Scanpix)Sceneshowets mestre (Foto: Sara Johannessen/Scanpix)


Festivalens høydepunkt

Festivalens høydepunkt kom på scenen torsdag kveld, nemlig Killswitch Engage. Jeg vil si de hadde den beste konserten av alle. Innimellom så det nesten ut som de aldri hadde sett et publikum før, for hver gang de var ferdig med å spille en sang og fikk applaus tilbake, så de ganske forbløffet ut. Kanskje de ikke selv er klar over hvor bra musikk de lager? Vel, det burde de i hvert fall være, for ellers aner ikke jeg hvordan de kan være så bra live. Det var som å høre sangene direkte fra albumene, bare med enkelte variasjoner innimellom.

Ettersom Killswitch hadde en så bra konsert, ble jeg nysgjerrig på hvordan det ville bli å se In Flames, som jeg intervjuet for ABC Nyheter i vår, igjen to dager etter. Jeg hadde bare sett dem én gang før, og da ble jeg i alle fall ikke skuffet. Det ble jeg ikke på Hovefestivalen heller. Det eneste jeg ikke var så fornøyd med, var rett og slett at de spilte for mange av de nye sangene. De er ikke like In Flames som resten. Det samme gjaldt forsåvidt Bullet For My Valentine, som spilte rett før Killswitch Engage på onsdagen. De nye sangene er ikke spesielt bra.

Ikke akkurat metal, men moro lell

Jeg må også få med en liten oppsummering av konserten til Don Juan Dracula. Jeg har egentlig aldri hørt så mye på dem heller, selv om jeg har et helt album på iPoden. «Take Me Home» var den eneste låten de spilte som jeg kjente igjen. De hadde ikke all verdens med tilskuere, men sceneshowet var likevel ikke til å klage på. Fyrverkeri, gigantiske ballonger og en stor mann laget av ølbokser som sto på scenen var i hvert fall et par ting man lett kunne observere.

Vokalist Henrik Lysell og resten av bandet gjorde mye av seg på scenen (Foto: Kenneth Simonsen/ABC Nyheter)Vokalist Henrik Lysell og resten av bandet gjorde mye av seg på scenen (Foto: Kenneth Simonsen/ABC Nyheter)

Les mer musikk her

Les plateanmeldelser her

Les Full av fuzz her

Les Lennart her

Les Blues Groove her

Les Lyttelua her

Finn festivaloversikten her

Finn alt om festivaler på Startsiden

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus