Odd fosser videre

Odd er så og si klare for Tippeligaen neste sesong. Her fra en kamp i fjor. (Foto: Scanpix)
Odd er så og si klare for Tippeligaen neste sesong. Her fra en kamp i fjor. (Foto: Scanpix)

<pOdd Grenland er ikke blitt late i fotballferien. Lørdag var de nok en gang overlegne da de sparket i gang høstsesongen med 3-1 over Nybergsund-Trysil.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo (NTB): De hvitkledde fra Skien er inne i en overlegen comebacksesong i 1. divisjon. En katastrofe skal skje dersom opprykket ikke blir sikret med god margin. Ned til toer Start er det fem poeng, men til Notodden på tredjeplass er avstanden på hele elleve poeng, etter like mange kamper.

Troen på seier var nok ikke stor i Nybergsund-leiren, men laget som har sjokkert storheter i cupen gikk hardt ut fra start. Likevel var det Odd som oppskriftsmessig tok ledelsen. Sven Fredrik Stray headet inn en corner etter 13 minutter.

Ti minutter senere økte Peter Kovacs til 2-0 med nok et hodestøt, før Espen Ruud kom alene med keeper og punkterte kampen med 3-0. Like etter reduserte Håvard Storbæk etter en dårlig klarering fra Odd-forsvaret.

Etter hvilen giret Odd ned, men de 620 frammøtte på Nybergsund stadion øynet nok aldri en overraskelse. Det øynet imidlertid de tilreisende Alta-supporterne i Moss.

Alta tok ledelsen, men Moss tok seieren

Tolv minutter ut i den kampen ga nemlig Magnus Andersen Alta en unormal borteledelse. Til slutt var det imidlertid de som holdt med Moss som kunne juble over 4-2-seier.

Moss er firer, ett poeng bak Notodden. På sjuendeplass, 15 poeng bak Odd, følger fjorårets eliteserielag Sandefjord. Tor Thodesen fikk sparken etter en dårlig sesongstart, og søndag fikk hans etterfølger Patrick Walker en etterlengtet seier med 2-0 over Kongsvinger.

Haugesund tapte 2-3 mot Løv-Ham, Notodden var suverene og vant 5-1 hjemme mot Hødd, Sandnes Ulf slo Sarpsborg Sparta 2-1, mens Sogndal tok tre poeng med 3-1 over Hønefoss. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus