Mugabe tatt i ed i Zimbabwe

<pRobert Mugabe vant andre omgang i presidentvalget i Zimbabwe med 85,51 prosent av stemmene, ifølge valgkommisjonen, og ble søndag tatt i ed for en ny presidentperiode.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Harare (NTB-Reuters): Presidenten avla sin ed under en seremoni i presidentboligen i Zimbabwes hovedstad Harare søndag ettermiddag.

Valgkommisjonen offentliggjorde søndag resultatet fra det kritiserte presidentvalget, der Mugabe var eneste kandidat. De offisielle tallene viser at Mugabe fikk 2.150.269 stemmer mot 233.000 til opposisjonsleder Morgan Tsvangirai, som boikottet valget, men hvis navn fortsatt sto på stemmesedlene.

– Jeg erklærer derfor Mugabe, Robert Gabriel, til behørig valgt president i Zimbabwe, sa valgkommisjonens leder Lovemore Sekeramyi søndag.

42,37 prosent av de stemmeberettigede skal ha avlagt stemme ved valget, omtrent like mange som ved første valgomgang i mars, ifølge kommisjonen.

Mugabe sa tidligere søndag i en TV-overført tale at han kom til å vinne en «overveldende seier». (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus