18-åring siktet for knivdrap på Rykkinn

En gutt i tenårene ble søndag ettermiddag knivdrept på Rykkinn i Bærum. Politiet lette søndag etter gjerningspersonen, men i 15-tiden meldte en mann seg selv for politiet. Han er nå siktet i saken. Foto Kyrre Lien / SCANPIX
En gutt i tenårene ble søndag ettermiddag knivdrept på Rykkinn i Bærum. Politiet lette søndag etter gjerningspersonen, men i 15-tiden meldte en mann seg selv for politiet. Han er nå siktet i saken. Foto Kyrre Lien / SCANPIX

<pEn mann (18) er siktet for forsettlig drap etter at en 17-åring døde av knivskader på Rykkinn søndag. Han meldte seg selv for politiet.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rykkinn/Oslo (NTB-Kari Stokke Nilsen): – Han avhøres nå. Jeg kan ikke si om han har erkjent straffskyld nå, sa jourhavende jurist Iselin Håvarstein i Asker og Bærum politidistrikt til NTB ved 17-tiden. Ved 21.30-tiden satt han fortsatt i avhør.

18-åringen har fått oppnevnt advokat Vidar Lind Iversen som forsvarer, og han var til stede under avhørene søndag kveld.

Flere vitner fra stedet er også brakt inn og avhørt.

Drapet skjedde på en lekeplass i Skytten på Rykkinn i Bærum, og drapsvåpenet er funnet like ved åstedet.

Søkte

Politiet lette søndag ettermiddag etter en navngitt mann med flere bevæpnede patruljer rundt om i Rykkinn, men like før klokka 15 meldte den mistenkte seg selv for politiet.

– Pågripelsen skjedde uten dramatikk, sier operasjonsleder Tore Haugen i Asker og Bærum politidistrikt.

18-åringen ble på ettermiddagen siktet for forsettlig drap. Håvarstein utelukker ikke at det kan komme flere siktelser, men sier at det vil vise seg gjennom avhørene.

Sannsynligvis vil 18-åringen begjæres varetektsfengslet tirsdag.

Krangel

Ifølge flere medier skal offeret og den pågrepne ha kranglet siden lørdag kveld, og ha avtalt å møtes på lekeplassen i Skytten for å gjøre opp.

Flere politipatruljer, ambulanse og luftambulanse rykket ut etter meldingen om knivstikking.

Før ambulansepersonalet var på plass, hadde et vitne startet livreddende førstehjelp på den unge mannen. Men livet hans sto dessverre ikke til å redde, skriver politiet i Asker og Bærum i en pressemelding.

Vitner forteller at det tok opp mot 20 minutter før ambulansen var på plass. Politiet fikk melding om drapet klokken 13.53.

Oppdatert klokken 17.31 etter melding om at en 18-åring er siktet for drapet.

Personvernpolicy