Gamst klar for ny start

Morten Gamst Pedersen er klar for nye utfordringer og spent på sin nye sjef, Paul Ince. Her i kamp med Manchester Citys Micah Richards. (Foto: Scanpix)
Morten Gamst Pedersen er klar for nye utfordringer og spent på sin nye sjef, Paul Ince. Her i kamp med Manchester Citys Micah Richards. (Foto: Scanpix)

<pMorten Gamst Pedersen vet lite om sin nye sjef som kommer fra jobben som trener for MK Dons. </p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg har ikke fulgt så mye med på de stedene Paul Ince har vært som trener, så jeg kommer med et åpent sinn. Han er ung og fremadstormende, sier Gamst til ABC Nyheter.

- Hva tenkte du da mannen som hentet deg til England, Mark Hughes, valgte å forlate klubben?

- Jeg har ikke tenkt så mye på hva jeg synes om det egentlig, det kan man ikke gå rundt å tenke på. Mark gjorde det veldig bra, men er du god så går du ofte videre. Det er hyggelig for ham, det er ikke bare gode spillere som blir solgt. Det får man ikke gjort så mye med, sier han.

Har ikke truffet hverandre

Gamsten har verken truffet eller snakket med sin nye sjef etter at skiftet ble klart.

- Nei, det har jeg ikke. Vi får vente og se, men det blir jo som å starte på nytt. Det er vanskelig å si noe mer enn det nå.

Som spiller vet han derimot mer om den tidligere engelske landslagsmannen.

- Jeg har spilt mot han én gang. Det var i 2004. Han var vel på hell som spiller da, men han har jo hatt en stor karriere. Det er klart at når du har spilt i Manchester United, Liverpool og Inter så har du vært god, sier han.

- Han er en vinnertype

En nordmann som kjenner Ince bedre er Vegard Heggem. De to spilte sammen i Liverpool i 1998 og 1999. Han husker spilleren som en vinner.

- Han er en vinnertype som er engasjert og lidenskapelig. Dersom han klarer å overføre dette til spillerne sine har han gjort en viktig jobb, sier Heggem til ABC Nyheter.

At Ince var en leder på banen er det ingen tvil om. Han har vært kaptein for Manchester United og erkerival Liverpool samt det engelske landslaget, og vi kjenner ham som en temperamentsfull og altoppofrende spiller.

Taklingsglad var han også. En gang uttalte han sågar at han likte bedre å takle enn å ha sex.

Nå er det imidlertid andre kvaliteter som kreves av 40-åringen. Men gjennom sine trenergjerninger i de lavere engelske divisjonene har han vist at han absolutt har noe å fare med i manag

Vegard Heggem spilte i sin tid sammen med Paul Ince i Liverpool og har tro på han vil lykkes som manager i Blackburn. (Foto: Scanpix)Vegard Heggem spilte i sin tid sammen med Paul Ince i Liverpool og har tro på han vil lykkes som manager i Blackburn. (Foto: Scanpix)

erstolen.

Heggem har ikke noen kontakt med Ince i dag bortsett fra at de har møttes tilfeldig ved et par anledninger, men han har stor tro på at hans gamle lagkamerat kan gjøre en god jobb i en av verdens tøffeste ligaer.

- Han har verdifull erfaring og et nettverk fra tiden i blant annet Manchester United, Inter og Liverpool, noe som han vil dra god nytte av i den nye jobben.

- Han burde ha et minst like godt utgangspunkt som mange andre som har fått managerjobber i Premier League de siste årene, mener Heggem.

Startet i det små

For mens trenere som Gareth Southgate og Roy Keane gikk rett inn i toppjobber i henholdsvis Middlesbrough og Sunderland, valgte Ince å starte i det små.

Han startet sin trenergjerning sammen med kameraten Dennis Wise i Swindon i 2006, før han senere samme år dro videre til lille Macclesfield.

Da Ince tok over i oktober lå Macclesfield helt sist i League 2 i det engelske ligasystemet, syv poeng bak nærmeste konkurrent. Ince tok fatt på jobben i en klubb utenfor medias søkelys og langt unna de store pengene.

Men resultatene gikk fort hans vei.

Macclesfield gikk ubeseiret i ni kamper og kom seg til 3. runde i FA-cupen, hvor de fikk møte Chelsea. På mirakuløst vis unngikk Ince nedrykket, og han mottok stor anerkjennelse for jobben han hadde gjort.

Publikumsvennlig fotball

Jobben var gjort hos Macclesfield, men Ince tok igjen et overraskende valg når han tok over MK Dons. Laget hadde rykket ned to ganger på tre år og vært gjenstand for store kontroverser da den mer velkjente klubben Wimbledon hadde blitt flyttet og skiftet navn til MK Dons.

Men igjen oppnådde Ince store resultater med sin nye klubb. Han førte laget til både cup-gull og opprykk.

Med Ince som trener fikk laget rykte på seg for å spille god og attraktiv fotball. Dette gjorde at tilskuertallene økte, og klubbens 25 000 billetter til cup-finalen på Wembley ble revet vekk i rekordfart.

Nå er altså Premier Leagues første fargede engelske manager igjen klar for nye utfordringer.

Den første er å ta over stafettpinnen som sjef for Morten Gamst Pedersen og co i et «suksesssultent» Blackburn.

Paul Ince er klar for nye utfordringer i Blackburn. (Foto: Scanpix)Paul Ince er klar for nye utfordringer i Blackburn. (Foto: Scanpix)

Personvernpolicy