Poengdeling i fartsfylt derby

Jonathan Parr banker inn 1-0 til hjemmelaget. Molde reiste seg og utlignet like etter hvilen. (Foto: Scanpix)
Jonathan Parr banker inn 1-0 til hjemmelaget. Molde reiste seg og utlignet like etter hvilen. (Foto: Scanpix)

<pBataljen om Møre og Romsdal endte 1–1 etter fulltreffere fra Jonathan Parr og Mame Biram Diouf.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De entusiastiske publikummerne på fullstappede Color Line Stadion bevitnet et fartsfylt, intenst og morsomt nordvestlandsderby da Aalesund og Molde delte poengene i kveld. Begge lag hadde gode muligheter til å avgjøre, men AaFKs Jonathan Parr og Moldes Mame Biram Diouf ble oppgjørets eneste målscorere. Det betyr at lagene blir sittende fast i bunnstriden, AaFK på 12. og Molde plassen over, når den ellevte tippeligarunden nesten er ferdigspilt.

Straffesituasjon

Aalesund åpnet friskt, men initiativet de første tyve minuttene ble ikke omsatt i scoring. Isteden skapte Molde den første store muligheten. En hurtig og presis overgang brakte ballen til Diouf. Senegaleseren serverte Rune Ertsås, som dundret ballen i tverrliggeren på åpent mål.

To minutter skrek Ertsås på straffe da han ble hektet, men dommer Skjerven ristet på hodet.

- Han tar standfoten min. Soleklar straffe, sa Ertsås til TV 2 etter kampen.

Aalesund-sjanser

Begge lagene skapte en rekke halvfarligheter, og bare marginer skilte fra at keeperne ble satt alvorlig på prøve. Etter drøye halvtimen havnet ballen hos Johan Arneng etter pent spill rundt Moldes sekstenmeter, men midtbanestrategens skudd smalt i reklameskiltene en halvmeter til side for mål. Peter Orry Larsen fulgte opp med en stor mulighet, før Alexander Mathisen burde satt inn ledermålet for vertene etter Molde-målvakt Jan Kjell Larsens bærtur. Men mannen som fant nettmaskene til slutt for AaFK, het Jonathan Parr.

Tor Hogne Aarøy headet ned en langpasning til Parr, som fra 17 meter plasserte ballen i venstre hjørne med en god avslutning. Moldes sisteskanse, Jan Kjell Larsen, var på ballen og kunne avverget. Men Parr, som i dag fikk en sjelden startplass i angrepet, scoret sitt annet tippeligamål for sesongen.

Snudde

Molde-trener Kjell Jonevret konstaterte at Aalesund var det beste laget i første omgang. Imidlertid snudde det etter pausen.

- I annen omgang får vi fart på ballen, det blir et halt annet spill, og vi skaper sjanser. Til slutt skulle man nesten ha vunnet, sa Jonevret.

Begge lag leverte hurtig kontringsfotball på løpende bånd. Tempoet var høyt og spillet bølget frem og tilbake. Det fortsatte i stor stil etter hvilen. Presisjonen varierte, men da Molde fikk hjørnespark ti minutter ut i annen omgang, stemte alt:

Mame Biram Diouf møtte et hjørnespark med et knallhardt hodestøt. Ballen suste inn i nettmaskene, til 1–1 og AaFK-keeper Andreas Lies frustrasjon. Aalesund-forsvaret lot Diouf stå fullstendig alene, og illustrerte hvorfor laget slipper inn flest mål i Tippeligaen.

Gikk for seier

Scoringen til den senegalesiske spissen ble kampens siste, på tross av stadige halv- og nestensjanser. Daniel Berg Hestad var nære på med sin volley fra skrått hold, men skuddet endte til side for mål.

Aalesund pumpet langt mot fyrtårnet Aarøy, og banens beste, bevegelige Parr, var ofte på farten. Det var imidlertid gjestene som presset hardest på for seiersmålet mot slutten. Da dommer Tommy Skjerven, som på ny unnlot å blåse straffe til Molde i en kontroversiell situasjon i annen omgang, blåste av, var 1–1 et ålreit resultat.

- Man får være fornøyd med å få med seg ett poeng hjem, sa Molde-trener Kjell Jonevret til TV 2.

Aalesund klatret forbi Lillestrøm til 12. plass, mens Molde har tilhold plassen over. Henholdsvis ett og to poeng skiller ned til kvalifiseringsplass, mens det er fire og fem poeng ned til jumbo HamKam.

Kampfakta:

Aalesund – Molde 1-1 (1-0)

10.778 tilskuere

Mål: 1-0 Jonathan Parr (40), 1-1 Mame Biram Diouf (56).

Dommer: Tommy Skjerven, Kaupanger.

Gult kort: Karl Oskar Fjørtoft, AaFK. José Mota, Toni Koskela, Molde.

Lagene:

Aalesund (4-4-2): Andreas Lie – Enar Jääger, Benjamin Kibebe (Jonathan Tollås fra 67.), Haraldur Gudmundsson, Erlend Holm – Alexander Mathisen (Trond Fredriksen fra 77.), Karl Oscar Fjørtoft, Johan Arneng, Peter Orry Larsen (Razak Pimpong fra 58.) – Jonathan Parr, Tor Hogne Aarøy.

Molde (4-3-3): Jan Kjell Larsen – Kristoffer Paulsen Vatshaug, Øyvind Gjerde, Vegard Forren, Knut Olav Rindarøy – Thomas Holm (Aksel Berget Skjølsvik fra 71.), Toni Koskela, Daniel Berg Hestad – Mame Biram Diouf, José Mota (Mattias Moström fra 60.), Rune Ertsås (Pape Pate Diouf fra 81.). (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus