Gustafsson reddet Lyn

<pViking sløste med sjansene og rotet bort tre poeng i sluttminuttene mot Lyn Oslo lørdag. Endre Fotland Knudsen og en strålende Eddie Gustafsson reddet oslolaget.</p

Mens Stabæk snublet mot Tromsø, kunne Viking med seier krympe forspranget opp til gullplassen til seks poeng. Og helt til fire minutter gjensto, så nettopp det ut til å skje. Men innbytter Knudsen og keeper Gustafsson sørget for et aldri så lite Lyn-ran på Ullevaal.

- Gutta gir aldri opp og viser at det er bra mentalitet i laget. Vi er bedre de siste 20 minuttene enn vi var gjennom kampen. Det er sterkt og viser styrke, sa Lyn-trener Henning Berg.

Bergs kollega i Viking, Uwe Rösler var også godt fornøyd med kampen.

- Vi spiller bra og jeg er fornøyd med innsatsen til spillerne. Vi tar et stort steg framover, sa han.

Tidlige intensjoner

Viking markerte tidlig sine intensjoner på nasjonalarenaen, og 23 minutter ut i kampen maktet ikke hjemmelaget å stå imot presset lenger.

Livlige Alexander Ødegaard la ballen rolig tilbake til Jone Samuelsen, som fikk kjempetreff fra 20 meter. Samuelsens suser gikk rett i hjørnet, utakbart for Eddie Gustafsson.

- Om jeg skal være litt selvkritisk så tar jeg målet også på en enda bedre dag. Men jeg er fornøyd med egen innsats. Det har fungert bra så langt i år og jeg håper høsten blir like god, sa Gustafsson.

- Det kjennes som om dette er min beste sesong så langt i karrieren, sa svensken.

Skled av foten

Etter målet kom Lyn bedre med i matchen, og Kim Holmen burde ha omsatt flere store sjanser i scoring.

To minutter før pause fikk han Lyns desidert største sjanse.

Holmen kunne bare sette bredsiden til et Shane Stefanutto-innlegg, men ballen skled av foten og gigantmissen var en «treffende» oppsummering på spissens omgang.

Viking festet grep om kampen kvarteret ut i annen omgang.

Sjansene kom på løpende bånd, men som så mange ganger tidligere denne sesongen leverte Eddie Gustafsson praktspill mellom Lyn-stengene.

Gustafsson hadde flere klasseredninger, og tigerspranget som hindret Peter Ijeh-scoring fra fire meter, er en av sesongens flotteste redninger i eliteserien.

Redningsmann

Men også Vikings målvakt Thomas Myhre var god på Ullevaal. De få gangene Lyn skapte farligheter, viste målvakten spill av god, gammel landslagsklasse.

Likevel kom Myhre til kort da innbytter Endre Fotland Knudsen gikk på et av sine iherdige løp. Innbytteren ble redningsmannen med en god avslutning forbi Thomas Myhre.

- Det var utrolig deilig å score så seint i kampen. Selv om vi ikke spilte en spesielt god kamp så kunne vi fort ha fått et mål til på slutten. Men alt i alt er 1-1 et godt resultat, sa Knudsen.

Lyn, som tok sommerferie med festfotball og 2-0-seier over byrival Vålerenga foran 18.000 tilskuere, kom ned på jorden publikumsmessig lørdag.

Ullevaals tribuner var svært glisne, selv til Lyn-kamp å være. Bare 3112 betalende så kampen.

Kampfakta:

Lyn Oslo – Viking 1-1 (0-1)

3.112 tilskuere.

Mål: 0-1 Jone Samuelsen (23), 1-1 Endre Fotland Knutsen (86).

Dommer: Espen Berntsen, Vang Fotball.

Gult kort: Shane Stefanutto, Lyn.

Lagene:

Lyn (4–4–2): Eddie Gustafsson – Magne Simonsen, Tommy Berntsen, Indridi Sigurdsson, Shane Stefanutto – Theodor Elmar Bjarnason, Magnus Powell (Erling Knudtzon fra 63.), Tomasz Sokolowski, Espen Hoff – Kim Holmen (Endre Fotland Knutsen fra 46.), Odion Ighalo (Trygve Velten fra 84.).

Viking (4-4-2): Thomas Myhre – Maurice Ross (Rene Klingbeil fra 46.), Børre Steenslid, Ragnvald Soma, Thomas Pereira – Andre Danielsen, Jone Samuelsen, Nicolai Stokholm, Allan Gaarde – Alexander Ødegaard (Joakim Austnes fra 78.), Peter Ijeh (Andrius Velicka fra 82.).