Serieledernes første tap

<pEtter ti strake kamper uten tap, fikk Stabæk bank i den ellevte. Tromsøs giftige spisspar sørget for å doble serielederens baklengsstatistikk lørdag.</p

Før kampen sto Stabæk med sju seirer, tre uavgjorte kamper, 18 scorede mål og bare fire baklengs. 2-4-tapet for Tromsø sved ekstra for bærumslaget ettersom Stabæk vartet opp med flest sjanser på Nadderud.

Men Tromsø var utvilsomt giftigst. Hjemmelaget sløste med sjansene og ble straffet for dårlig organisering bak.

Tromsø viste lite respekt for serielederen, men det var Stabæk som åpnet scoringsballet. Etter 13 minutter kom Henning Hauger seg rundt på høyre kant og la inn til Daniel Nannskog. 34-åringen tuppet ballen enkelt i mål.

Kortvarig

Men gleden ble kortvarig for de mørkeblå. Minuttet senere kom Morten Moldskred seg rundt på venstre side og slo ballen inn. Ballen fant ingen medspiller, men dalte rett i nettmaskene.

Noen få minutter senere traff ballen hånden til Miika Koppinen, og Nannskog fikk sjansen fra straffemerket. Men Sead Ramovic reddet gjestene.

Like før halvtimen var spilt fikk Douglas Sequeira ballen innenfor hjemmelagets 16-meter. Med rå styrke vendte han av en Stabæk-forsvarer og satte ballen sikkert i mål.

Nummer to

Like før pause satte Moldskred inn sitt mål nummer to for kvelden til 1-3 på et skudd fra 20 meter. En dårlig plassert Jon Knudsen i Stabæk-målet nådde ikke ballen.

Johan Andersson fulgte opp etter pause. Svensken gjorde et godt løp inn i 16-meteren og ble spilt fri av Veigar Pall Gunnarsson. Enkelt satte han inn reduseringen til 2-3 for hjemmelaget.

Men kun i to minutter varte håpet for Stabæk. Da misforsto Morten M. Skjønsberg og målvakt Knudsen hverandre, og det ga Sigurd Rushfeldt muligheten. Den grep veteranspissen og satte spikeren i kista.

En svært god Sead Ramovic i Tromsø-målet sørget for at «Gutan» kunne juble for sesongens fjerde seier i eliteserien.