Uavgjort på Aspmyra

<pMesterskapsgrossist Rosenborg vil inn i gullkampen, men seriefemmerne måtte nøye seg med 1-1 mot overraskelseslaget Bodø/Glimt.</p

Det ble et spennende oppgjør på Aspmyra, men det endte uavgjort til slutt. I 1.-omgangen var Rosenborg desidert best, men fikk mot slutten av omgangen utvist Fredrik Stoor etter at svensken pådro seg to gule kort.

– Da jeg fikk det første gule kortet har jeg kun fokus på å løpe tilbake, jeg er overhodet ikke interessert i motspilleren, fortalte Stoor til TV 2 etter kampen.

– På det andre gule kortet er det kontakt, men selv min mormor hadde klart å stå. Jeg mener at han legger seg.

Dermed så det mørkt ut før 2. omgang for trønderne som ikke maktet å omsette sjansene sine i løpet av de første 45 minuttene.

Bodø/Glimt tok over

I 2. omgang var hjemmelaget best, og i det 57. spilleminutt fikk de også uttelling. Venstreback Willis Forko fikk slått et godt innlegg som Thiago Martins fikk hodet på. Ballen falt ned hos Thomas Rønning som satte ballen enkelt i mål – Rønnings første i eliteserien.

Gleden ble kortvarig for de gule fra nord. Rosenborg fikk corner etter 60 minutter og slo den hardt mot første stolpe. Der fikk Iversen nikket ballen videre til Roy Miller som headet den ned til Vadim Demidov. Han klinket til og satte ballen høyt i Glimt-målet, utakbart for Londak.

– Vi burde ha vunnet denne kampen, men ble hardt straffet i to-tre situasjoner, fortalte RBK-trener Erik Hamrén til NTB.

– Jeg er helt uenig i det røde kortet, det er utrolig strengt idømt.

Poengdeling rettferdig

Resten av omgangen bølget fram og tilbake med gode sjanser for begge lag. Bodø/Glimt hadde de beste sjansene, men Rune Almenning Jarstein gjorde en solid jobb i Rosenborg-målet og slapp kun inn det ene målet.

– Vi tok over kampen etter utvisningen og har nok sjanser til å vinne kampen. Men i 1. omgang er vi ikke bra og dermed kan vi være fornøyd med ett poeng, sa Glimt-trener Kåre Ingebrigtsen etter kampen.

Dermed så ble det med sjansene for begge lag i en kamp som begge kunne vunnet. Rosenborg er nok mest fornøyd, utvisningen tatt i betraktning. (©NTB)