Bønnfaller Berlusconi om å befri Napoli

Foto: Scanpix.
Foto: Scanpix.

<pDet italienske filmikonet Sophia Loren bønnfaller Silvio Berlusconis regjering om å befri Napoli fra den vedvarende søppelkrisen.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Jeg bønnfaller dere om å befri Campania, provinsen Napoli, min hjemby Pozzuoli, mitt barndomshjem og steder som jeg elsket, fra denne elendigheten, skriver Loren i et åpent brev som ble publisert i avisen La Repubblica fredag.

– Jeg ber dere øke innsatsen for å få en slutt på denne katastrofen, forsetter 73-åringen som nå bor i Geneve.

Over 2.000 tonn søppel har hopet seg opp i gatene i Pozzuoli, som kunne vært en turistperle, påpeker hun.

– Jeg klarer ikke å holde tårene tilbake når jeg ser bilder fra Napoli på TV.

Statsminister Berlusconi, som ble valgt i april, har gitt seg selv en frist på tre år for å løse søppelkrisen, og hans konservative regjering har begynt arbeidet med å åpne ti nye søppelfyllinger i regionen. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus