Fornøyd med årets festival

Fornøyd med årets festival
Fornøyd med årets festival

<pHovefestivalen er inne i sitt siste døgn, og i den forbindelse har festivalledelsen oppsummert arrangementet så langt.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Festivalsjefen sier seg fornøyd med årets arrangementFestivalsjefen sier seg fornøyd med årets arrangement

- Vi er lettet over at ting har gått så bra som det har, sa festivalsjef Morten Sandberg på en pressekonferanse fredag.

- Men det er ikke bare vi som har jobbet med festivalen. 3700 medarbeidere skal ha æren for at det har gått bra som det har gjort. De har gjort en formidabel jobb, understreker han.

Også bookingsjef Toffen Gunnufsen sier seg fornøyd med årets festival.

- Vi har til sammen rundt 150 artister på programmet i år, og det har stort sett gått greit med gjennomføringen av konsertene. Unntaket er jo de alltid uunngåelige avlysningene, sier han.

Blant artistene som skulle ha spilt med ikke dukket opp, er skandaleomsuste Pete Doherty og hans band Babyshambles som brått, dog ikke uventet, meldte avbud samme dag som de skulle ha spilt.

Normalt med avlysninger

- Men dette er helt normalt. I år har syv til åtte prosent av artistene avlyst, og normalen ligger på et sted mellom fem og ti prosent, oppsummerer den erfarne bookingagenten. - men det hører med til historien at artistene av i dag har en tøff jobb. De reiser mye, mer enn tidligere, og det er utfordrene for mange av dem å komme for å gjøre en spillejobb på festival. Noen kommer, gjør jobben de skal og drar igjen med en gang fordi at de skal videre til en annen by, et annet land, og spille dagen etter.

Hovefestivalen 2008 har solgt 55.000 billetter til publikum. Blant disse er 90 prosent festivalpass, mens de øvrige ti er dagsbilletter. Dette er en økning på salg av festivalpass fra i fjor, hvor tallet lå på rundt 75 prosent.

- Vi ønsker helst at publikum skal være her gjennom hele festivalen, så det er et godt tegn at denne bite øker, sier festivalsjef Sandberg.

De to festivalarrangørene har ellers begynt å tenke på neste års festival, som de garanterer kommer til å bli gjennomført. Toffen lover headlinere også i 2009, men er ikke sikker på om han klarer å lokke Radiohead til Sørlandet, som er et band han har forsøkt å få på plakaten i ti år.

Mer hip hop

- Jeg skulle gjerne hatt Radiohead her, men man vet jo aldri hva de finner på, flirer han. Ellers håper jeg at vi klarer å få til et mer komplet hip hop-program til neste år.

Lover attraktive headlinere også til neste år, man tør ikke garantere RadioheadLover attraktive headlinere også til neste år, man tør ikke garantere Radiohead

Regnskapet for årets festival er ikke ferdig utregnet, men Hove antar at det går i balanse.

- Vi har et budsjett på 56 millioner i år, men har sagt fra starten av at vi behøver tre år på å bygge opp festivalen. Vi regner med å gå i null, mer kan jeg ikke si om det før vi er ferdige med avregningen, sier Morten Sandberg.

De største problemene under årets festival har uspilt seg i form av pengekaos for å få ut kontanter. De første par dagene fikk ikke de forskjellige bodene, barene og utsalgsstedene tillatelse til å la publikum ta ut penger på kortterminalene sine, så alle var tvunget til å benytte en av de to minibankene som finnes på festivalområdet. Dette skapte uendelig lange køer og frustrasjon. De siste dagene ble derfor ordningen endret til at flere har fått ta ut kontanter i terminalene, en etterlengtet forbedring.

- Vi er unge og har fremdeles mye å lære. Men det går seg til og ting har gått bedre i år enn i fjor selv om det er ting vi fremdeles kan bli bedre på, mener festivalsjefen.

I år, som i fjor, har det vært narkotikabeslag på Hove. Noe som antagelig ikke til å unngå når så store folkemasser samles på et begrenset område.

- Det har ikke vært flere beslag enn i fjor, men de som er tatt har hatt større mengder dop. Men vi samarbeider tett og godt med politiet, så vi forsøker luke ut de som ikke følger regelverket. Vi tar uansett og selvfølgelig fullstendig avstand fra narkotika. Det som er synd er at noen veldig få ødelegger for alle som er her for musikkens skyld, avrunder festilavdirektør Sandberg.


Les mer musikk her

Les plateanmeldelser her

Les Full av fuzz her

Les Lennart her

Les Blues Groove her

Les Lyttelua her

Finn festivaloversikten her

Finn alt om festivaler på Startsiden

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus