iPhone kan koste deg 14.000!

iPhone kan koste deg 14.000!
iPhone kan koste deg 14.000!

... men det finnes et smutthull.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mange hadde forventet at prisene på iPhone i Norge ikke akkurat ville være folkelige, og det stemte:
For det dyreste abonnementet må du ut med minst 14.000 kroner i året. Riktignok inkluderer dette 1000 ringeminutter, SMS og en gigabyte datatrafikk. I tillegg må du ut med 890 kroner for 16-gigabyteversjonen, mens 8-gigabyteversjonen koster 1 krone.

Tre muligheter

Man må velge mellom tre abonnementer, iTalk Large, Medium og Small. Alle inkluderer et visst antall SMS og ringeminutter, i tillegg til datatrafikk. Det er ikke mulig å kjøpe den uten abonnement.Disse bladene kan du lese gratis med iPhone - og uten ...

- Gunstig pris

Alle prisene inkluderer et stort antall ringeminutter, SMS og datatrafikk. Jeg synes kundene kommer ganske gunstig ut. Vi har snakket med Netcoms kommunikasjonssjef, Øyvind Vederhus, som synes man får en god avtale.

Forventer dere at en vanlig privatperson betaler seks tusen i året?

- Alle prisene inkluderer et stort antall ringeminutter, SMS og datatrafikk. Jeg synes kundene kommer ganske gunstig ut, sier Vederhus til DinSide.

Hvor mye Apple får av salget og abonnementet ønsker ikke Vederhus å si noe om. På spørsmål om Netcom synes 14.000 kroner i året for en telefon er for dyrt, svarer Vederhus nei.

- Hvis du velger Large-pakka har du en gigabyte datatrafikk, 1000 ringeminutter og 1000 SMS. Hvis du har et forbruk som tilsvarer dette i måneden, ville det kostet deg det, om ikke mer, forklarer Vederhus til DinSide.

Vederhus kan også bekrefte at abonnementet til telefonen må aktiveres i butikken, og dermed ser det dårlig ut for de som hadde håper at det ville bli mulig å låse opp iPhone, slik man kunne med den forrige versjonen.

Netcom har en rekke trådløse soner plassert rundt omkring i landet, som alle iTalk-kunder kan benytte gratis. Her kan du se hvor det er dekning.

Applikasjoner til iPhone

... Men det er et triks

Dersom du ikke ønsker å ha telefonen med abonnementet fra Netcom, er det mulig å bryte kontrakten for mellom 2400 til 3500 kroner.

I praksis betyr dette at du kan snu i døra etter at du har kjøpt telefonen, si at du vil bryte kontrakten og betale gebyret for så å gå ut av butikken med en operatøruavhengig iPhone. Netcom har bekreftet dette ovenfor DinSide, men Vederhus mener at det ikke nødvendigvis er det beste for forbrukerne:

- Hvis du har et forbruk som tilsvarer det som er inkludert i abonnementet, så er det ikke så ugunstig å beholde det, sier Vederhus til DinSide.

Vederhus påpeker også at telefonen kommer med funksjoner som bruker mye datatrafikk, og at dette er inkludert (journ.anm: til en viss grad) i abonnementene telefonen kommer med.

Finn mobiltelefonen som passer for deg

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus