I ny portrettstrid

<p>Foto: Scanpix. </p>
Foto: Scanpix. 

Milliardærekteparet Stein Erik Hagen og Mille-Marie Treschow har bestilt portrett av seg selv til det nye kulturhuset i Larvik, uten at kulturhusets styre er informert.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Først stilte Stein Erik Hagen og Mille-Marie Treschow tomten til rådighet. Så la de 30 millioner kroner på bordet. Alt for at Larvik skal få Norges flotteste kulturhus.

Nå har ekteparet bestilt et relieff av seg selv, som de ønsker skal henges opp i kulturhuset Bølgen. Problemet er bare at kulturhusets styre ikke er med på opplegget, ifølge Østlands-Posten.

Ap-politiker Hugo Skau Carlsen er medlem av kulturhusets styre. Han sier til NRK at alle bidragsytere må behandles likt:

– Vi har en annen bidragsyter som har gitt 10 millioner kroner, uten å stille noe slikt krav. Jeg visste ikke at det var noen klausul knyttet til disse pengene. De skal dessuten bygge et nytt hotell like ved siden av. Det ville vært mer naturlig å henge portrettet der, syns jeg.

Thore Liverød jr, som er en av de andre store bidragsyterne til byggingen av det nye kulturhuset, har ingen planer om å kreve å få henge på veggene der:

– Nei, det er helt uaktuelt for oss, sier han til NRK. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus