Folk tror ikke på klimatrusselen

<p>Illustrasjonsfoto: Colourbox.com </p>
Illustrasjonsfoto: Colourbox.com 

Folk flest tror ikke på forskernes påstander om at klimatrusselen er reell. Var den reell, ville politikerne ha gjort noe, mener nesten alle spurte i et prosjekt som er utført ved NTNU.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Pensjonister, skoleelever og yrkesaktive i alle aldrer og fra begge kjønn er blitt intervjuet om klimatrusselen. Bak prosjektet står Norges teknisk-vitenskapelige universitet (NTNU) i Trondheim.

– Hovedkonklusjonen er at folk ikke tror på forskningsresultatene før de følges opp med politisk handling, sier professor Knut H. Sørensen til Aftenposten.

Sørensen sier funnene er oppsiktsvekkende, selv om de rimer godt med annen tilsvarende forskning. Han sier folks kunnskap om temaet er stor.

– Det er helt klart lite å hente på å øke kunnskapen. Skepsisen til klimatrusselen er stor fordi det ikke er samsvar mellom den krisen mediene formidler, det politikerne sier og det politikerne faktisk gjør, sier Sørensen. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus