Obama hjelper Hillary med gjelden

<p>Foto: Scanpix </p>
Foto: Scanpix 

Demokratenes presidentkandidat Barack Obama hjelper Hillary Clinton med gjelden og får rosende ord og drahjelp i valgkampen som takk.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Clinton sparte ikke på konfekten da hun forsøkte å bli demokratenes presidentkandidat, og opparbeidet seg nærmere 115 millioner kroner i gjeld i valgkampen.

Vinneren av nominasjonskampen strekker nå ut en hjelpende hånd og skrev torsdag ut en sjekk på nærmere 24.000 kroner, det meste han og ektefellen Michelle til sammen kan bidra med i henhold til føderal lov.

Obama ber samtidig sine egne bidragsytere om å komme den gjeldstyngede tidligere rivalen til unnsetning.

Sammen

Oppfordringen kom han med under et møte med Clinton-støttespillere i Washington torsdag, der også Hillary Clinton var til stede.

Hun kvitterte for pengegaven ved å oppfordre sine egne tilhengere til å slutte helt og fullt opp om senatoren fra Illinois i hans forsøk på å erobre Det hvite hus.

– Vi må gjøre det til en prioritert oppgave i våre liv, å velge Barack Obama til USAs neste president, sa Clinton.

– Mye på spill

Tidligere torsdag kom hun med den samme oppfordringen da hun talte til latinamerikanske velgere i New Hampshire.

– Det er så mye som står på spill, og vi må stå samlet bak de idealer og verdier som vi alle tror på, sa Clinton.

– Jeg mener bestemt at den beste måten å fortsette kampen på, er å velge Barack Obama til vår president i november, sa hun.

Leder klart

Meningsmålinger viser at Obama ligger godt an i kampen mot republikanernes kandidat John McCain.

En meningsmåling utført for Los Angeles Times tidligere i uka, gir Obama 49 prosent oppslutning mens McCain må nøye seg med 37 prosent.

En måling utført for Newsweek i forrige uke ga Obama 51 prosent, mot 36 prosent for McCain.

McCain sliter

Den siste meningsmålingen viser at kun et fåtall av Hillary Clintons støttespillere kommer til å gjøre alvor av trusselen om å stemme på McCain.

Mange Clinton-tilhengere truet med dette da nominasjonsstriden raste som verst, men bare 11 prosent av dem sier nå at de vil gjøre alvor av trusselen.

Målingen i Los Angeles Times viser at McCain sliter tungt med å vekke glød blant sine egne.

45 prosent av de republikanske velgerne sier at de er entusiastiske til McCain, mens hele 81 prosent av demokratene sier det samme om Obama. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus