- Kvinner får mindre ut av tilfeldig sex

<p>Illustrasjonsfoto: Colourbox.com</p>
Illustrasjonsfoto: Colourbox.com

Trass i den seksuelle revolusjon får kvinner mindre ut av såkalte one night stands enn det menn gjør.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den feministiske og den seksuelle revolusjon skulle gjøre kvinner i stand til å nyte tilfeldig sex like mye som menn.

Slik har det ikke gått, hevder den britiske forskeren Anne Campbell.

Forskeren, som er tilknyttet Durham University i Storbritannia, mener at dersom kvinner hadde tilpasset seg dette «idealet», ville det ikke nødvendigvis bety at de hadde like mange såkalte one night stands som menn, men at de fikk like mye glede ut av det som menn de gangene det skjedde, skriver Science Daily.

Kvinner flest har ikke et like godt forhold til tilfeldig sex som karakteren Samantha Jones i «Sex and the City», spilt av Kim Cattrall (bildet). Foto: ScanpixKvinner flest har ikke et like godt forhold til tilfeldig sex som karakteren Samantha Jones i «Sex and the City», spilt av Kim Cattrall (bildet). Foto: Scanpix

Professor Campbell ba derfor vel 1700 kvinner og menn om å beskrive hvordan de følte seg dagen etter en one night stand.

Deltagerne skulle beskrive både positive og negative følelser de satt igjen med etter hendelsen, og undersøkelsen viste at menn generelt hadde hatt en langt bedre opplevelse enn kvinner, melder Politiken.dk.

Kvalitet fremfor kvantitet

Hele 80 prosent av mennene hadde en generelt god følelse etter opplevelsen, mens det samme gjaldt kun for 54 prosent av kvinnene.

Campbell forklarer at fra naturens side har menn større sjanse for reproduksjon og det er derfor en fordel med en rekke kortsiktige partnere. For kvinner derimot, virker det som kvalitet er viktigere enn kvantitet. Dessuten er det viktigere for kvinner å finne partnere med høye genetiske kvaliteter. Kvinner virker også mer interessert i tilfeldig sex dersom utsiktene for et langsiktig forhold er til stede.

Den mest negative fornemmelse hos kvinnene gikk på at de følte seg «utnyttet». Kvinnene var også mer tilbøyelige til å føle at de hadde sviktet seg selv, og de var mer bekymret for ryktet sitt.

- Det var ikke opplevelsens korte varighet som plaget kvinene, men følelsen av at mannen ikke hadde verdsatt henne, sier Anne Campbell ifølge Science Daily.

Mennene meldte både om større seksuelle tilfredsstillelse og generell tilfredshet enn kvinnene.

Funnene er publisert i juni-utgaven av tidsskriftet Human Nature.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus