- Dopinganmeldelsen er «komikveld»

- Dopinganmeldelsen er «komikveld»
- Dopinganmeldelsen er «komikveld»

– Komikveld fra ende til annen, slår sandvolleyballspiller Vegard Høidalen fast overfor NTB etter at Antidoping Norge anmeldte 37-åringen for brudd på meldeplikten.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo (NTB): Ifølge Antidoping Norge er veteranen anmeldt på bakgrunn av fire advarsler for brudd på retningslinjene om utøverinformasjon. Tre av advarslene er gitt innenfor en 18-månedersperiode.

Påtalenemnda legger ned påstand om ni måneders utestengelse fra all idrett. Det bes også om at sandvolleyballspilleren suspenderes med øyeblikkelig virkning.

– Truslene om å utestenge meg i ni måneder vil få store konsekvenser for min videre karriere. Det må enhver idiot skjønne, sier Høidalen, som tidligere har kritisert systemet for innsamling av utøverinformasjon.

Det antydes at saken kommer opp for Domsutvalget i august.

– Norges Volleyballforbund vil presisere at alle utøvere generelt og Vegard spesielt er uskyldige inntil eventuell domfellelse. Dersom han skulle bli dømt, vil dette i henhold til den kontrakten han har med forbundet være å regne som kontraktsbrudd, heter det i en pressemelding fra volleyballforbundet.

Flere andre toppidrettsutøvere er under press for å ha uteglemt meldeplikten. Blant dem er terrengsyklist Gunn-Rita Dahle Flesjå (35).

Hundrevis av toppidrettsutøvere i Norge har plikt til å melde fra om hvor de befinner seg til enhver tid. Hensikten er at dopingjegerne skal utføre dopingtester uanmeldt utenfor konkurranse. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus