KONSERT: Flogging Molly, Amfiscenen, Hovefestivalen – Tromøy, onsdag 25. juni 2008

Folkefest i amfiet

Folkefest i amfiet
Folkefest i amfiet

De keltiske folkpunkerne i Flogging Molly inviterte til noe som best kan karakteriseres som låvedans onsdag kveld.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dave King og kompani bød opp til låvedans på HovefestivalenDave King og kompani bød opp til låvedans på Hovefestivalen

Los Angeles-baserte Flogging Molly lagde med andre ord kalas i skogsamfiet da de noe forsinket gikk på Amfiscenen onsdag kveld. Flere tusen mennesker kom med ett i ellevill feststemning da Flogging Molly ba opp til dans med sin folkelige irskinspirerte keltiske punk.

Dette bandet holder seg til en sikker oppskrift. Den folkelige stilen deres er som bensin på bålet for å trekke uthvilte camping- og festivalgjengere klare til en ny festivaldag. Selv om flere aktører hadde spilt fra seg tidligere på dagen, var det først da Flogging Molly dro i gang sitt festlige show at folkemassene virkelig våknet til liv.

Frontmann og vokalist Dave King er kanskje ikke verdens vakreste mann, men det er likevel et stykke igjen før han danker ut Shane MacGowan. Likevel så er det nettopp MacGowan og The Pogues som hvisker i kulissene når Flogging Molly står på scenen. Uttrykket er kanskje til og med enda mer utleverende, noe som går rett hjem hos folkemassen som svarer ved å behandle musikerne som skogens guder.

Flogging Mollys utagerende sceneshow er altså av den særdeles smittende sorten, og når den irskamerikanske banden inviterer til fest, så takker man rett og slett ikke nei. Folkelig eller ei; dette bandet må være det nærmeste vi kommer et amerikansk D.D.E. hvis vi måler nedslagskraften de har, men hvor musikken i motsetning til Namsos-gjengen er spiselig også for folk med interesse for musikk.

Les mer musikk her

Les plateanmeldelser her

Les Full av fuzz her

Les Lennart her

Les Blues Groove her

Les Lyttelua her

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus