KONSERT: Foals, Hovedscenen, Hovefestivalen – Tromøy, onsdag 25. juni 2008

Danserockens nye yndlinger

Danserockens nye yndlinger
Danserockens nye yndlinger

Oxford-bandet Foals gjorde en flott figur og innfridde forventningene på Hovefestivalen onsdag ettermiddag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Serverte dansevennlig rock med glimtServerte dansevennlig rock med glimt

Da Foals slapp sitt debutalbum «Antidotes» i våres var jeg spent på om de ville klare å ta med seg danserocken sin til scenen og skape noe mer med musikken sin. I går, da bandet for første gang sto på en norsk scene, fikk jeg svaret: Foals duger minst like bra fra scene som på plate.

Anført av de to singlene «Balloons» og «Cassius», som de svidde av relativt tidlig isettet sitt, tok de fem Oxford-studentene umiddelbart kontroll fra den store hovedscenen på Hovefestivalen. De gikk på noe forsinket klokken halv syv, og de mange sløve festivalcamperne var i ferd med å våkne til liv og strømmet gradvis til området hvor den smittende danserocken må ha lokket både mus og menn ut fra hulene sine i skogholtet rundt festivalen.

I alle fall sørget Foals for at de som fremdeles foretrakk å ta en hvilepause med en duggfrisk plastøl i den sene ettermiddagssolen fra å sovne. De bød snarere opp til dans, og ble møtt med en fortjent respons - i hvert fall på sletten lengst fremme ved scenen.

Det føles ikke unaturlig å sammenligne Foals' uttrykk med MGMTs, som spilte på samme scene et drøyt døgn i forveien. Likevel er det tydelig at Foals har et bedre og langt mer tiltalende grep på sitt sceneshow. I tillegg viste de styrke ved å løfte låtene et hakk videre, noe som i tillegg til at det er tiltalende også må ha gitt bandet noen nye norske fans.Les mer musikk her

Les plateanmeldelser her

Les Full av fuzz her

Les Lennart her

Les Blues Groove her

Les Lyttelua her

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus