KONSERT: White Denim, Amfiscenen, Hovefestivalen – Tromøy, onsdag 25. juni 2008

Ga alt for nesten ingen

Ga alt for nesten ingen
Ga alt for nesten ingen

Det var glissent med folk i amfiet da White Denim inntok Amfiscenen som onsdagens første band.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vokalist James Petralli holdt ikke noe igjen til tross for at nesten ingen kom for å se på bandet hansVokalist James Petralli holdt ikke noe igjen til tross for at nesten ingen kom for å se på bandet hans

De mange festglade festivalgjengerne sliter med å komme seg på konsert klokken halv tre på ettermiddagen. Det er virkelig synd, for de gikk glipp av White Denims aller første konsert i Norge.

Til tross for at det ikke var spesielt mange mennesker til stede (det kom litt flere til etter hvert), så ga James Petralli, Steve Terebecki og Josh Block i White Denim de få som var der full uttelling for sitt fremmøte.

Bandet, som slapp debutalbumet «Workout Holiday» mandag denne uka, opererer innenfor indie/alternativ-siden av rocken, men samtidig har de lagt stor vekt på garasjerockreferanser i sitt musikalske uttrykk.

Det har gått gjetord om dette unge Texas-bandet siden de tok South by Souhwest i Texas med storm i mars. White Denim er likevel ikke et nyskapende fenomen, men snarere en trio som tar opp arven etter gamle storheter, samtidig som de gir mer aktuelle band som The White Stripes konkurranse om oppmerksomheten, med seg inn i fremtiden. Og akkurat det gjør de på sitt særegne vis, hvor spesielt vokalist James Petralli gyver i vei, tilsynelatende med livet som innsats. Den ivrige unge mannen sliter til dels med å finne mikrofonen fordi han er overalt, frem og tilbake, mens han også skal konsentrere seg om å traktere gitaren.

Men litt kluss med utstyret setter ingen demper på dette bandets innsatsvilje. De står på og gir et særdeles godt inntrykk i ettermiddagssolen i skogholtet. Bare synd at ikke flere fikk med seg dette eminente orkesteret som vi helt sikkert får høre mer til fremover.

Les mer musikk her

Les plateanmeldelser her

Les Full av fuzz her

Les Lennart her

Les Blues Groove her

Les Lyttelua her

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus