PST jakter på VG-kilder

PST jakter på VG-kilder
PST jakter på VG-kilder

Forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen (Ap) ba Politiets sikkerhetstjeneste (PST) om å etterforske en mulig lekkasje i Forsvaret, etter at VG avslørte kostnadene ved å flytte Fellesoperativt hoved

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

4. mars i år skrev avisa at kostnadene ved å flytte Fellesoperativt hovedkvarter til Bodø kunne bli et tresifret millionbeløp høyere enn det som var offentlig kjent.

Saken var basert på et gradert brev til Forsvarsdepartementet der det kom fram at anlegget i Bodø ikke var sikkerhetsklarert, og at kostnadene ved sikkerhetsgodkjenning ikke var med i flytteberegningene.

Forsvarsministeren beordret politianmeldelse av mulig dokumentlekkasje fra Forsvaret etter avsløringene, og PST bekrefter overfor VG at de etterforsker saken.

– En lekkasje av et gradert brev er et lovbrudd i seg selv, og det ser vi alvorlig på. Vi vil vurdere å anmelde alle lekkasjer av graderte dokumenter, sier Strøm-Erichsen til avisa.

Redaktør Bernt Olufsen i VG og generalsekretær Nils E. Øy i Norsk Redaktørforening reagerer på politianmeldelsen.

– Jeg synes det er forkastelig. Det er vanskelig å forstå at Forsvarsdepartementet tar slike skritt i en slik sak, som åpenbart er mer politisk enn et spørsmål om rikets sikkerhet, sier Øy til VG. (©NTB)

Personvernpolicy