– Overraskende mye narkotika på Hove

<p> Foto:Scanpix.</p>
 Foto:Scanpix.

Politiet i Arendal registrerer en vesentlig økning av narkotikabruken under årets Hovefestival.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Onsdag morgen hadde politiet anmeldt og bøtelagt 22 personer for bruk av narkotika på Hovefestivalen på Tromøya. og i løpet av onsdagen skal tallet ha steget betraktelig.

– Sammenlignet med fjoråret er det vesentlig mye mer narkotika på området, og det ser ikke ut til at vi ha avdekket på langt nær det som er her, sier innsatsleder Magnar Heggernes i politiets avdeling på Hovefestivalen til NTB.

Han er overrasket over narkotikaøkningen og forteller at både uniformerte og sivile politibetjenter er i full sving med å sjekke medbrakt fra feststemte publikummere.

– Vi har et større fokus i år enn i fjor, men likevel burde ikke forskjellen være så stor, sier Heggernes.

Hasj og marihuana

Beslagene som er blitt gjort handler om hasj og marihuana. De to største beslagene er 20 gram hasj fra en 25 år gammel mann fra Kristiansand, og 25 gram hasj fra en 35 år gammel mann fra Oslo.

– De største beslagene vil bli etterforsket, sier stasjonssjef Jan Sverre Krogstad i Arendal politistasjon til fvn.no.

I løpet av de to første festivaldøgnene har politiet har også tatt to personer for promillekjøring, jobbet med et par voldsepisoder, noen ordensforstyrrelser og mottatt 20 anmeldelser for tyveri fra telt.

Inngjerdet

Til tross for den økende kriminaliteten skal Hovefestivalen være en grei festival å holde orden på.

– I motsetning til byfestivaler slipper vi mye voldsepisoder etter avsluttede konserter. Her er området inngjerdet, og brorparten av publikum oppfører seg, sier Heggernes.

Fjorårets festival var offer for kraftig regn, mens årets festival har så langt foregått i skinnende solskinn. Heggernes vil ikke spekulere i om værskifte kan ha noen sammenheng med den økte narkotikatrafikken.

Hovefestivalen varer fram til fredag 27. juni. (©NTB)

LES ALT OM HOVEFESTIVALEN HER

Les mer musikk her

Les plateanmeldelser her

Les Full av fuzz her

Les Lennart her

Les Blues Groove her

Les Lyttelua her

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus