KONSERT: Vampire Weekend, Amfiscenen, Hovefestivalen – Tromøy, tirsdag 24. juni 2008

Et høydepunkt

Et høydepunkt
Et høydepunkt

New York-baserte Vampire Weekend serverte i natt Hovefestivalens beste konsert til nå.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ABC Nyheter/Hove Festivalen:

Helgevampyrene leverte varene og vel så det i nattens mulm og mørkeHelgevampyrene leverte varene og vel så det i nattens mulm og mørke

Det var verken helg eller vampyrer å se i skogholtet hvor Amfiscenen er plassert. Men newyorkerne i Vampire Weekend sørget for at det ble ny skogsfest på Hovefestivalen rundt midnatt. Om ikke det er nok, så leverte de festivalens aller beste konsert til nå og vil sannsynligvis gå inn i historien som et av de store høydepunktene fra Hove 2008.

Med sin miks av pop, new wave og world music serverte amerikanerne dansevennlig indiepop av ypperste merke i natt. Publikum som hadde funnet veien til amfiet danset velvillig til Vampire Weekends smittende toner. Legg til at bandet spilte overraskende godt, at lyden var superb og bandet selv så ut til å storkose seg på sitt aller første norgesbesøk.
Stemningen var også deretter, Vampire Weekend, som albumdebuterte med sitt selvtitulerte album i vinter, fungere også godt på plate. Men i likhet med et annet musikalsk beslektet New York-band, Yeasayer (som for øvrig spiller på hovedscenen i morgen, torsdag), tar de musikken sin langt lenger når de står på en scene.

Dette og mer til fikk Vampire Weekend full uttelling for i natt. Vel fortjent fra en gjeng som trår i Paul Simons fotspor når det gjelder smittende og særdeles fengende verdensmusikk.

Les mer musikk her

Les plateanmeldelser her

Les Full av fuzz her

Les Lennart her

Les Blues Groove her

Les Lyttelua her

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus