KONSERT: Panic At The Disco, Hovedscenen, Hovefestivalen – Tromøy, tirsdag 24. juni 2008

Trivelig

Trivelig
Trivelig

Da Las Vegas-bandet Panic At The Disco inntok Hovefestivalen i går kveld spilte de i Norge for første gang. Det blir neppe den siste.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ABC Nyheter/Hove festivalen:

Frontmann og vokalist Brendon Urie gjorde en god figur på HovefestivalenFrontmann og vokalist Brendon Urie gjorde en god figur på Hovefestivalen

Med to albumutgivelser begynner navnet Panic At The Disco å feste seg hos musikkfans verden rundt. Gruppen kravlet seg raskt opp karrierestigen etter enorm respons på bandets MySpace-sider , noe som resulterte i at debutalbumet «A Fever You Can't Sweat Out» fra 2005 har solgt mer enn to millioner siden lansering. Og med oppfølgeren «Pretty Odd» som ble sluppet i vår har ikke Panic AT The Disco akkurat senket ambisjonsnivået.

På Hovefestivalens hovedscene ble bandet mottatt til stor jubel da de ankom scenen bærende på et svært norsk flagg. De understreket tidlig hvor fantastisk det var å få spille i Norge for aller første gang, noe som naturligvis ble godt mottatt hos folkemassen på sletten foran scenen.

Panic At The Disco har allerede opparbeidet seg en stor tilhengerskare, og mange av de mest dedikerte fanklubbmedlemmene var tydeligvis til stede for å bevitne bandets norgesdebut. Bandet leverte også et sett som gikk hjem hos resten av den stadig økende folkemengden.

Til tross for god respons og det faktum at den amerikanske kvartetten er tighte og dyktige scenemusikere, så tok likevel festen aldri helt av, slik den kunne ha gjort. Årsaken til dette ligger i bandets låtmateriale. Det låter hele veien bra, men aldri så bra at musikken gir en vedvarende ettersmak. Dessuten er det lite ved de aller fleste av Panic At The Discos låter som skiller seg nevneverdig ut, noe som medfører at det er vanskelig å skille den ene låten fra den andre.

her representert ved bassist Jon Walkerher representert ved bassist Jon Walker

Likevel er dette et band som kan nå langt mye lenger enn de allerede har kommet. For med et knippe virkelig gode låter på repertoaret, gjerne inkludert en fortjent hitlåt eller to, kan Panic At The Disco flytte opp en divisjon neste gang vi se dem på en norsk scene. Dette er nemlig et band som tilsynelatende har alt, bortsett fra det lille ekstra som kan løfte dem til uante høyder.

Les mer musikk her

Les plateanmeldelser her

Les Full av fuzz her

Les Lennart her

Les Blues Groove her

Les Lyttelua her

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus