– Drapssiktet tok ferje til Danmark søndag

<p> Den drapssiktede mannen fotografert ved en minibank lørdag. Foto:Politiet</p>
 Den drapssiktede mannen fotografert ved en minibank lørdag. Foto:Politiet

Politiet mener nå at mannen som er etterlyst og siktet for å ha drept sin 19 år gamle kone søndag, reiste med danskebåten fra Oslo klokken 19.30 søndag kveld.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet i Oslo publiserte onsdag et nytt bilde av den etterlyste 27-åringen.

– Han ser ganske annerledes ut på dette bildet enn på det første bildet som er publisert av ham. Bildet er tatt ved en minibank i Oslo sentrum lørdag, og viser den drapssiktede med barbert hode og trimmet skjegg, sier leder ved Vold-og sedelighetsseksjonen i Oslo politidistrikt Hanne Kristin Rohde til NTB.

Reiste til Danmark

Kvinnen ble funnet i blodige omgivelser inne på hybelen i Anker Studenthjem i Oslo ved 1-tiden natt til mandag. Politiet har tidligere gått ut med opplysninger om at drapet skal ha skjedd mellom klokka 18.30 søndag kveld og klokken 1 samme natt.

– Nå er vi rimelig sikre på at ektemannen gikk om bord i Stena Saga søndag kveld. Ferja gikk fra Oslo til Frederikshavn klokken 19.30, noe som betyr at vi nå mener at drapet er begått før den tid, sier Rohde.

Håper på hjelp

Det var kjøpt tur-retur-billetter med danskebåten lørdag til både den drepte 19-åringen og hans kone.

– Vi vet at han sjekket inn alene. Vi vet foreløpig ikke om han var med på returen, eller om han har reist videre gjennom Danmark, Europa og kanskje helt hjem til Etiopia. Politiet er svært interessert i å komme i kontakt med personer som kan ha sett 27-åringen om bord på Stena Saga som gikk fra Oslo til Danmark søndag kveld, sier Rohde.

Giftet seg

Den drepte 19-åringen kom til Norge fra Etiopia for åtte år siden og fikk norsk statsborgerskap i 2006. Ektemannen kom fra Etiopia til Norge i 2004 som student. Han har ikke norsk pass. De to giftet seg kort tid etter at kvinnen fylte 18 år i 2006.

Politiet har tidligere opplyst at paret skal ha truffet hverandre og blitt kjærester på vanlig måte og at det ikke er noe som tyder på tvang eller at ekteskapet var proforma.

Både politiets tekniske undersøkelser og avhør med en rekke venner og vitner gjør at politiet føler seg sikre på at siktelsen om forsettlig drap er riktig. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus