Solarium forbys

I fremtiden må iranerne belage seg på å trekke utendørs for å dekke sine behov for ultafiolett stråling og D-vitaminer. Illustrasjonsfoto: Colourbox.com.
I fremtiden må iranerne belage seg på å trekke utendørs for å dekke sine behov for ultafiolett stråling og D-vitaminer. Illustrasjonsfoto: Colourbox.com.

Iran tar grep - av helsemessige årsaker.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(AFP): Det iranske helsedepartementet har forbudt bruk og import av solsenger. Departementet benytter også anledningen til å advare utseendebevisste iranere mot farene ved å etterstrebe brunhet ved hjelp av slike apparater.

«Helsemyndighetene advarte mot farene ved å bruke solsenger, og annonserte et forbud mot bruk av denne typen utstyr», het det i et nyhetsinnslag.

Myndighetene i Iran vil gjennomføre inspeksjoner ved skjønnhetssalonger, hoteller og treningsstudioer for å forsegle utstyr og henvise eierne til rettsapparatet.

Helsemyndighetene er bekymret for strålingsnivået i offentlige områder og på arbeidsplasser.

Solsenger har blitt populære i Iran de siste årene, blant motebevisste kvinner. På landets strengt kjønnssegregerte badebasseng kan man også se hopetal av unge kvinner nyte solen sommerstid.

De siste årene har Iran gjennomgått noen av de strengeste tiltakene mot klesdrakt og atferd myndighetene anser for «uislamsk» på lenge. Flere titusener kvinner har mottatt advarsler om sin fremtoning.

Men angrepet mot solsengene kommer ikke fra iranske myndigheter alene, helseorganisasjoner verden over har gjentatte ganger gitt klar beskjed om at overdreven eksponering for ultrafiolette stråler kan øke faren for hudkreft.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus