Ulykkesflyet involvert i to alvorlige hendelser

Ulykkesflyet involvert i to alvorlige hendelser
Ulykkesflyet involvert i to alvorlige hendelser

Flyet som styrtet utenfor Sotra i Hordaland fredag har vært involvert i to alvorlige hendelser tidligere.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Overvåkingsflyet fra Kystvakten og Kystverket kolliderte med en havsule på 1,7 kilo i november 2000, skriver Aftenbladet.no. Flyet skal ifølge avisen ha vært nær ved å få den høyre vingen revet av i det kraftige sammenstøtet med den tunge fuglen. Etter sammenstøtet klarte flygerne å nødlande på Bergen lufthavn, Flesland.

Direktør Grete Myhre ved Statens havarikommisjon kan ennå ikke si om kollisjon med en fugl er årsaken til flyulykken ved Sotra.

Flyet som styrtet var ifølge Aftenbladet også i problemer i 2002. Under et tokt fra Bergen til Tromsø for Kystvakten fikk overvåkingsmaskinen motorproblemer ved Smutthavet. Den ene motoren måtte stanses i luften og flyet måtte gå ned på Vigra ved Ålesund.

Flyet har siden den gang vært gjennom en rekke oppgraderinger hvor moderne, elektronisk utstyr av flere slag er installert.

Flyvraket kom i går til Havarikommisjonens hangar på Kjeller etter at det ble hentet opp av havet fra 300 meters dyp natt til mandag.

Flyet er en Fairchild Merlin-maskin fra flyselskapet Helitrans, som var ute på et øvingsoppdrag.(©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus