Siv Jensen ville diktere nominasjoner

Siv Jensen ville diktere nominasjoner
Siv Jensen ville diktere nominasjoner

Frp-formann Siv Jensen og andre nestformann Per Arne Olsen forsøkte å presse partiets toppkandidat i Vestfold til å vike plass i nominasjonen for å sikre at Olsen får en plass på Stortinget.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Under et møte på Siv Jensens kontor på Stortinget for en uke siden ble stortingsrepresentant Anders Anundsen fra Vestfold bedt om å trekke sitt kandidatur fra førsteplassen på stortingslisten.

- Naturlig


Med på møtet var også Tønsberg-ordfører Per Arne Olsen som ønsker å stille som kandidat ved stortingsvalget neste høst. Olsen er andre nestleder i Frp.

Jensen mener det er uproblematisk å gripe inn i en lokal nominasjonsprosess:

- Jeg fikk vite at partiets andre nestleder stilte til valg. Jeg hadde da en samtale med de to der jeg sa at det er naturlig at partiledelsen innehar førsteplassen i en slik situasjon, sier partiformannen til VG.

Opprørt


Avtroppende listetopp i Vestfold og nestleder i Frps nominasjonskomité i fylket Per Ove Width er derimot svært kritisk til partitoppenes inngripen.

- Jeg er sjokkert. Det er utidig og uriktig av ledelsen å blande seg inn i nominasjonen i Vestfold. Det er ingen grunn til å pådytte oss et diktat. Det hadde jeg absolutt ikke trodd kunne skje, sier Width.

Det endelige nominasjonsmøtet finner sted utpå høsten. Width beskriver Vestfold som «et strøkent fylke i Frp».

- Vi har rolige og ordentlige nominasjoner. Det lå det an til denne gangen også, sier han til VG.

Olsen har ikke ønsket å kommentere saken overfor avisen. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus