Hans Haga er død

Hans Haga, Åslaug Hagas far, døde søndag, 83 år gammel.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hans Haga – far til Senterpartiets nylig avgåtte leder Åslaug Haga – døde på Nes sykehjem på Romerike, skriver lokalavisa Raumnes.

Haga kom opprinnelig fra Nannestad, men flyttet til Nes på begynnelsen av 60-tallet.

Hans Haga er kjent som en sentral person i Norges Bondelag, der han var leder fra 1974 til 1980 og senere generalsekretær fram til 1988.

– Ved Hans Hagas død har hele norsk landbruk mistet en av sine mest markante og respekterte skikkelser, skriver Pål Haugstad, dagens leder i Norges Bondelag, i en nekrolog.

Bondehøvdingen

I 1952 ble Hans Haga ansatt som fylkessekretær i Oppland Bondelag. Så fulgte rundt 40 år med sentrale tillitsverv og oppgaver for Norges Bondelag.

– Norges Bondelag er 112 år, og Hans Hagas innsats for organisasjonen og landbruket omfatter nesten halvparten av denne historien. Haga ble med rette ofte omtalt som bondehøvdingen, skriver Haugstad.

Langt engasjement

I 1954 ble Hans Haga den første pressekonsulenten i Norges Bondelag, før han i perioden 1954-60 arbeidet som organisasjonsleder i samme organisasjon. I 1965 ble han valgt inn i styret i Norges Bondelag. I 1974 ble Haga valgt til formann i Norges Bondelag, et verv han hadde til 1980.

Fra 1980 til 1988 var Haga generalsekretær i Norges Bondelag, fram til han ble spesialrådgiver i organisasjonen fram til han pensjonerte seg i 1992. (©NTB)

Personvernpolicy