White Denim: «Workout Holiday» (Full Time Hobby/ Voices of Wonder)

Et friskt pust

White Denim lager rock egnet til å sette en hver samtidsmusikkfestival på hodet, skriver Tom Skjeklesæther.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

For de som tror at Austin, Texas bare er honky-tonk og tradisjonstro blues, her er trioen White Denim for å leke 52 pellopp med forestillingene dine. Jeg så White Denim spille under årets South by South West i bandets hjemby, og lydvolumet alene var egnet til å skille troende fra vantro. Det pussige var at trioen Steve Terebecki (bass), Josh Block (trommer) og James Petralli (gitar/ sang) så ut som tre drittunger som hadde sneket seg ut av vinduet på feriekolonien. Det var et slående misforhold mellom voldsomheten i musikken de fremførte og guttungenes fysiske fremtoning.

Musikken på «Workout Holiday», bandets debut, er tilnærmet umulig å klassifisere. Hver gang du synes du har en dekkende betegnelse, spreller White Denim seg fri, og piler hylende av sted mellom beina dine. Dekonstruksjonsrock er nødløsningen vi får ty til.

Innimellom tangerer de Televisons skarpskårne laserstrålerock, andre ganger kaster de seg ut i Hendrixe saltomortaler, sneier innom Devos synthkvadrater for så å henge seg opp i rytmefigurer som truer med å bite seg selv i halen.

Jeg tipper at det finnes et hav av mulige/umulige referanser til det White Denim bedriver uti det kontemporære musikalske villnisset som går under den særs elendige samlemerkelappen «indierock». At dette er rock egnet til å sette en hver samtidsmusikkfestival på hodet er det ingen tvil om. På onsdag spiller bandet sin første Norgeskonsert, på Hove-festivalen, ved Arendal. Hadde lokalpolitikerne som der gleder seg over at ungdommen legger igjen feriepengene sine i den utvidede Pollen blitt bundet foran scenen under White Denims konsert, ser jeg ikke bort fra at Toffen hadde blitt tilbudt store kroner for å ta med seg uvesenet sitt tilbake dit han kom fra.

Les mer musikk her

Les plateanmeldelser her

Les Full av fuzz her

Les Lennart her

Les Blues Groove her

Les Lyttelua her

Personvernpolicy