Åpen for alle - alltid

- Trond Giske er en parodi på seg selv

(Foto: Scanpix)
(Foto: Scanpix)
Artikkelen fortsetter under annonsen

Unge Høyre-leder Henrik Asheim kritiserer kulturminister Trond Giskes festival-iver, og sier ministeren er i ferd med å bli en parodi på seg selv.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Unge Høyre-leder Henrik Asheim (Foto: Heidi Nordby Lunde)Unge Høyre-leder Henrik Asheim (Foto: Heidi Nordby Lunde)

- Trond Giske tror jobben er å klå på Mira Craig, sa Asheim i sin første tale som nyvalgt leder av Unge Høyre. Kommentaren ble gitt i forbindelse med et bilde der Craig sitter på Giskes skuldre.

Til Dagbladet utdyper Asheim sitt syn på saken.

- Giske er i ferd med å bli en parodi på seg selv. Det blir litt mye festivaler på kulturministeren. Han velger noe bort når han er på alle disse festivalene. For eksempel det at han ikke kommer på Dissimilis-festival. Det synes jeg ikke går an. Han skal være kulturminister for hele folket, sier Asheim.

Asheim understreker at det ikke er noe galt i at Giske går på festivaler, men mener det blir for mye kontakt med kjendiser, slik at de mindre glamorøse oppdragene nedprioriteres.

Giske reagerer på Asheims utspill, og sier det er skittent.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

- Erna Solberg var for litt siden ute og advarte mot en skitten valgkamp. Unge Høyre-lederens retoriske nivå viser at hun hadde helt rett. Ut over det er ikke talen verdt å kommentere, sier Giske.

Solberg mener imidlertid at Giske må tåle såpass fra en ungdomspolitiker. Hun sier at Giske var friskere og råere da han var AUF-leder. (©NTB)