Norske Skog selger fabrikker for 4,3 milliarder

<p>Investor Øystein Stray Spetalen i samtale med Ove Gusevik (t.v.) før den  ordinære generalforsamlingen i Norske Skog. Foto: Scanpix<strong><br></strong></p>
Investor Øystein Stray Spetalen i samtale med Ove Gusevik (t.v.) før den ordinære generalforsamlingen i Norske Skog. Foto: Scanpix

Norske Skog selger sitt koreanske datterselskap for 4,3 milliarder kroner, og reduserer dermed gjelden sin med en firedel.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norske Skog har inngått en avtale om å selge det heleide datterselskapet Norske Skog Korea Co. Ltd. for 4,3 milliarder kroner. Norske Skog har en samlet gjeld på rundt 16 milliarder kroner, og salget er et ledd i arbeidet med å forbedre økonomien i selskapet.

– Salget av virksomheten i Korea medfører en reduksjon av Norske Skogs netto gjeld med cirka 25 prosent. Dette gir oss større finansiell handlefrihet, og et bedre grunnlag for det videre arbeidet med å restrukturere selskapet, sier konsernsjef Christian Rynning-Tønnesen i en børsmelding.

Stor markedsandel

Kjøperne er selskapene Morgan Stanley Private Equity Asia og Shinhan Private Equity. Salget omfatter de to avispapirfabrikkene Jeonju og Cheongwon. Fabrikkene i Sør-Korea er en av de mest innbringende enhetene i Norske Skog og har en markedsandel i landet på 80 prosent.

Aksjene i Norske Skog Korea Co. Ltd. selges for om lag 3,2 milliarder kroner, som er omtrent bokført verdi. I tillegg overtar kjøper alle gjeldsforpliktelser. Gjelden i datterselskapet inkluderer blant annet et lån på 130 millioner dollar til Norske Skog konsern, som blir betalt ved gjennomføring av salget.

Fortsatt betydelig i Asia

Norske Skog vil fortsatt håndtere eksportsalget fra den solgte virksomheten gjennom salgskontoret i Singapore.

Salget har liten operasjonell effekt for resten av Norske Skog, og selskapet vil fortsatt være en betydelig produsent av avispapir i Asia med fabrikker i Kina, Thailand og Malaysia.

Gjennomføring av salget er avhengig av godkjennelse fra koreanske konkurransemyndigheter og tilslutning fra enkelte av Norske Skogs långivere. Nødvendige samtykker forventes i løpet av fire til seks uker, ifølge selskapet. (©NTB)

Personvernpolicy