Kongelig Svalbard-turné

Kronprins Haakon, kronprinsesse Victoria og kronprins Frederik er samlet på kaia i Longyearbyen før de går om bord i «Oden». Foto: Birger Amundsen / SVALBARDPOSTEN / SCANPIX
Kronprins Haakon, kronprinsesse Victoria og kronprins Frederik er samlet på kaia i Longyearbyen før de går om bord i «Oden». Foto: Birger Amundsen / SVALBARDPOSTEN / SCANPIX

Kronprins Haakon satte pris på svensk og dansk selskap på sin Svalbard-turné.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Det er alltid veldig hyggelig å vise fram en bit av Norge på en dag som denne, sa kronprins Haakon da han lot TV-kameraene få nærbilder av ham selv, kronprinsesse Victoria og kronprins Frederik på kaia i Longyearbyen.

– Og så er det jo så hyggelig at vi skal være på et svensk skip, sa kronprinsesse Victoria idet hun kastet armene rundt kronprins Frederik.

De tre tronarvingene skal være fem dager i Arktis. Besøket varer til fredag. Mesteparten av tiden vil de tilbringe om bord i isbryteren og forskningsskipet Oden, som er i farvannet rundt Svalbard i forbindelse med det internasjonale polaråret.

– Vi er alle høye beskyttere for polaråret i hvert vårt land. Jeg ser virkelig fram til å lære mer om viktige miljøspørsmål, sa kronprins Haakon.

Det er kronprinsesse Victoria som har tatt initiativ til turen. Hun forteller at hun lot seg inspirere av at sin far, kong Carl Gustaf, da han for noen år tilbake samlet en rekke forskere for å finne ut mer om klimautfordringene.

Hele den norske kronprinsfamilien er på privattur i Longyearbyen. Kronprinsen hadde med seg den svenske og danske tronarvingen på middag med kronprinsesse Mette-Marit og barna på SAS-hotellet før de gikk om bord i isbryteren Oden. (©NTB)

Personvernpolicy