Pilotene antatt omkommet

<p>Redningshelikopter, redningsbåt og andre båter i området leter etter vrakdeler. Foto: Tor Erik H. Mathiesen / SCANPIX og Googlemaps</p>
Redningshelikopter, redningsbåt og andre båter i området leter etter vrakdeler. Foto: Tor Erik H. Mathiesen / SCANPIX og Googlemaps

De tre pilotene i flyet som styrtet vest for Sotra fredag formiddag er nå erklært antatt omkommet. Søket ble i 23-tiden fredag innstilt for natten.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi har erklært pilotene for antatt omkommet, vi regner ikke med at det er noen sjanse for at de er i live, sier redningsleder Ola Vaage i Hovedredningssentralen i Sør-Norge til NTB.

I løpet av fredagen har det vært en storstilt leteaksjon utenfor Tælavåg på Sotra i Hordaland. Tre helikoptre, flere båter og letemannskap fra Røde Kors og politiet deltok i søket, men når natten kom ble forholdene for farlige til at de kunne fortsette.

- Strandsøket er avsluttet for natten. Det ble for farlig grunnet dårlig vær og vindforhold. I morgen tidlig vil det bli gjort en oppsummering om hva som skjer videre, sier operasjonsleder Per Stiegler i Hordaland politidistrikt til NTB.

Politiet har nå overtatt ansvaret for den videre letingen.

Søke på havbunnen

Kystvaktbåten Tor vil fortsette søket lørdag morgen. Den setter ut fra Bergen klokken åtte, og hvis været tillater vil den konsentrere seg om strandsøk.

- Det er stor forskjell på innaskjærs og utaskjærs. Det kan være farlig for letemannskapene, og vi får se hva båten får til, sier Stiegler.

I tillegg har Havarikommisjonen rekvirert båten Polar Prince til søket. Båten er et større letefartøy utstyrt med miniubåt av typen ROV.

Den vil sette i gang søk på havbunnen. Polar Prince vil begynne letingen natt til søndag.

- Den kan søke med lys og vil holde på hele natten, sier Stiegler.

Øvingsoppdrag

Flyet var om lag 15 kilometer utenfor Tælavåg på Sotra da det forsvant. Litt etter klokka 11 ble det funnet vrakrester i området.

- De funnene som er gjort er tatt vare på i kystvaktfartøyet. De skal vises til havarikommisjonen og teknisk etterforskning, sier Stiegler.

Flyet er en Fairchild Merlin-maskin fra flyselskapet Helitrans, som var ute på et øvingsoppdrag. De tre mennene som var om bord i flyet var to flykapteiner og en styrmann. Alle var ansatt i Helitrans. (©NTB)

Personvernpolicy