Fortsatt uavklart i Sp

<p> Senterpartiet konstituerte leder Lars Peder Brekk og Liv Signe Navarsete på vei ut fra møte i Stortinget der senterpartiets stortingsgruppe hadde diskutert Åslaug Hagas avgang torsdag. (Foto: Scanpix)  </p>
Senterpartiet konstituerte leder Lars Peder Brekk og Liv Signe Navarsete på vei ut fra møte i Stortinget der senterpartiets stortingsgruppe hadde diskutert Åslaug Hagas avgang torsdag. (Foto: Scanpix)

Lederkabalen i Senterpartiet er ennå ikke gått opp.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er heller ikke klart hvem som rykker inn på den ledige plassen i regjeringen. Partiets ledelse fortsatt møtene på Stortinget fredag formiddag.

Mens maratondebatten om revidert nasjonalbudsjett ble dratt i gang i salen, ble det holdt kontinuerlige møter i Sps sekretariatet i annen etasje. Både konstituert leder Lars Peder Brekk og den antatte lederen på sikt, samferdselsminister Liv Signe Navarsete, deltok.

Det ligger an til ekstraordinært statsråd på Slottet ved 17-tiden fredag ettermiddag. Der vil statsministeren Jens Stoltenberg (Ap) presentere den nye regjeringen.

Senterpartiet har dermed ennå noen timer på seg til å bestemme hvor Brekk skal plasseres, enten fortsette i Stortinget som parlamentarisk leder eller gå inn i regjeringen på Sps ledige plass.

Hvis ikke Brekk skal ta plass rundt kongens bord, må Sp hente inn en person utenfra, det vil trolig si fra stortingsgruppen. Det kan bli rokeringer innenfor de porteføljene som Sp har i dag. Flere scenarier verserte i Stortinget fredag.

For eksempel kan en mann som landbruksminister Terje Riis-Johansen bli flyttet til olje- og energidepartementet, mens Ola Borten Moe, som representant for den yngre generasjon med mulig appell til nye velgere, kan bli landbruksminister. (©NTB)

Personvernpolicy